Motala vann störst i premiären

Östgötarna hemmabesegrade Sirius med klara 7-2 på söndagen.

Motala svarade för den största segern i premiäromgången i bandyns elitserie. Östgötarna hemmabesegrade Sirius med klara 7-2 på söndagen.

Redan i den tredje minuten prickade Jonas Eriksson in 1-0 bakom Jesper Bergelin i Siriusmålet.

Målvaktskollegan i Motalamålet, Martin Heurlén, storspelade de gånger ett tempofattigt Sirius lyckades komma till avslut. Sirius hade chans att komma in i matchen under numerära överlägen efter baklängesmålet, men i stället gjorde Ted Bergström 2-0 då Motala var en man kort och innan 25 minuter var spelade hade Anders Lindén fyllt på med trean.

I andra halvlek rann Motala i från till 6-1 och till slut fick inledningsmålskytten Jonas Eriksson knyta ihop 7-2-säcken med sitt andra mål i 80:e minuten.

I söndagens andra match vann Kungälv hemma över Vänersborg med 3-2. Gästerna hade 1-0 i halvtid, efter mål av Tony Eklind redan i andra minuten. Vänersborg tog ledningen även med 2-1, men Kungälv fick en straff i 72:a minuten som Pekka Rintala satte och segermålet gjordes av Mikael Linberg.