Agassi skyller förlusten på peruken

Tennisstjärnan Andre Agassi följer upp sin senaste bekännelse med en ursäkt.


Det var under 90-talet som Andre Agassi var mannen med håret. Nu visar det sig att han snarare var mannen med peruken. För tennisstjärnan började tappa sitt hår tidigt. 1990 spelade Agassi sin första Grand Slam-final i franska öppna. Han var då 20 år gammal och bar redan sin karaktäristiska peruk. Men det slutade illa.

– Kvällen före matchen stod jag i duschen och upptäckte att peruken plötsligt bara föll i bitar. Förmodligen använde jag fel balsam. Jag fick panik och ropade in min bror. ”Det är en katastrof”, sade jag till honom. Han tittade på peruken och sade att han kunde sätta ihop den med några hårnålar. Det krävdes 20 stycken och jag frågade om han trodde det skulle hålla, varpå han svarade: ”Bara du inte rör dig för mycket”, skriver Agassi.

Trots sina imponerande insatser tidigare i turneringen förlorade segertippade Andre Agassi i fyra set mot Andrés Gómez.

– Under uppvärmningen före matchen bad jag – inte för seger, men för att peruken inte skulle trilla av. För varje häftig rörelse föreställde jag mig hur den föll ner på gruset. Jag föreställde mig hur miljoner tv-tittare lutade sig fram emot sina tv-apparater, med uppspärrade ögon, diskuterandes på dussintals språk och undrandes hur Agassis hår trillat från hans huvud.

Det var inte förrän han träffade sin blivande fru Brooke Shields som självsäkerheten att skippa peruken föll på plats. De var gifta mellan 1997 och 1999.

– Hon tyckte jag skulle raka huvudet. Det var som att föreslå att jag borde få alla tänder utslagna. Trots det så tänkte jag över hennes förslag några dagar, jag tänkte på den ångest som jag haft och jag tänkte på alla lögner och allt hyckleri, berättar Agassi.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!