Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Wimbledons nya tak en succé

Sport | 19/05/2009 10:36

Stjärnorna hyllar den nya centercourten: "Bollen låter fantastiskt."

För första gången i historien kommer Wimbledon i sommar att spelas med justerbart tak över centercourten. Sommarveckan i London drabbas ofta av regn, men nu ska åtminstone de stora matcherna kunna spelas utan avbrott.

– Vi anpassade oss snabbt och njöt av det väldigt mycket. Jag vet inte om jag någonsin haft så kul på en tennisplan, säger exstjärnan Andre Agassi till BBC Sport.

Tillsammans med frugan Steffi Graf mötte Agassi britten Tim Henman och belgiskan Kim Clijsters i en uppvisningsmatch i söndags för att inviga den nya arenan. Det sistnämnda paret vann matchen efter att ha segrat i dubbeln och dessutom vunnit damernas singelmatch. Men efteråt pratade ingen om resultatet.

– Det här var fantastiskt. Ljudet från bollen kommer bidra till väldigt mycket intensitet för spelarna, sa Kim Clijsters som i detta nu förbereder sig för en comeback på damernas WTA-tour efter en längre tids frånvaro.

Som för att visa vilken framgång det nya bygget är öste regnet ner utanför arenan och taket fick verkligen göra skäl för ordet succé.

– Alla som kom hit i dag (söndag) såg att det var en rätt bedrövlig dag utomhus, men när taket är stängt skapar det de mest sagolika förutsättningarna, sa Tim Henman.

Den tidigare centercourten rymde 13 800 åskådare, men i samband med takbygget utvidgades arenan till plats för 15 000.

Wimbledon spelas 22 juni - 5 juli.

Skrivet av: