Sverige tvåa efter Norge - igen

Världscupstafetten över 4x10 km i franska La Clusaz fick en nervig avslutning.


Dagens stafett i franska La Clusaz liknade väldigt mycket säsongspremiären i Gällivare för två veckor sedan. Norge vann - igen. och Sverige slutade tvåa - igen. Sista sträckan kördes återigen av Marcus Hellner, men Hellner var chanslös på upploppet mot Norrmannen Petter Northug som till slut vann med 2,2 sekunder.

– Jag trodde att Sverige skull ta sista steget, säger sprintåkaren Emil Jönsson.

Det kunde däremot ha slutat sämre om det inte hade varit för Anders Södergren. Han körde Sveriges tredjesträcka och hade 12,5 sekunder upp till Norge. Men Södergren bet ihop som den kämpe han är och Sverige ledde stundtals loppet. Men i slutet tröttnade han och Sverige gick in i avslutningsrundan som trea. Hellner lyckades jaga ikapp norrmannen Northug men norrmannen hade alldeles för mycket energi och körde ifrån på det näst sista krönet.

– Det var det där sista rycket när Hellner inte orkade hålla ifrån Northug som avgjorde, säger skidexperten Anders Blomquist i SVT.

Sveriges två andra åkare var Daniel Rickardsson och Johan Olsson som båda stod för starka insatser.

Allt som allt en fin insats och Sverige kan glädja sig över att pallplaceringarna kommer i en jämn takt för första gången på flera år.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spräckte Rögles svit: "Skönt att vinna första"

Drömmål gav Vittsjö första segern

Ett drömmål på frispark gav Vittsjö första segern i damallsvenskan. Heidi Kollanen knorrade in en frispark i 2–0-segern över nykomlingen AIK.

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Värnamo tog säsongens första seger i allsvenskan. Det kan laget tacka Ajdin Zeljkovic för.

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

1 timme sedan
Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter chocksegern i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

2 timmar sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.