Sverige tvåa efter Norge - igen

- 07/12/2008, 13:41 -

Världscupstafetten över 4x10 km i franska La Clusaz fick en nervig avslutning.

Dagens stafett i franska La Clusaz liknade väldigt mycket säsongspremiären i Gällivare för två veckor sedan. Norge vann - igen. och Sverige slutade tvåa - igen. Sista sträckan kördes återigen av Marcus Hellner, men Hellner var chanslös på upploppet mot Norrmannen Petter Northug som till slut vann med 2,2 sekunder.

– Jag trodde att Sverige skull ta sista steget, säger sprintåkaren Emil Jönsson.

Det kunde däremot ha slutat sämre om det inte hade varit för Anders Södergren. Han körde Sveriges tredjesträcka och hade 12,5 sekunder upp till Norge. Men Södergren bet ihop som den kämpe han är och Sverige ledde stundtals loppet. Men i slutet tröttnade han och Sverige gick in i avslutningsrundan som trea. Hellner lyckades jaga ikapp norrmannen Northug men norrmannen hade alldeles för mycket energi och körde ifrån på det näst sista krönet.

– Det var det där sista rycket när Hellner inte orkade hålla ifrån Northug som avgjorde, säger skidexperten Anders Blomquist i SVT.

Sveriges två andra åkare var Daniel Rickardsson och Johan Olsson som båda stod för starka insatser.

Allt som allt en fin insats och Sverige kan glädja sig över att pallplaceringarna kommer i en jämn takt för första gången på flera år.

Skrivet av: