Södergren tillbaka i spåren

Till helgens världscup i franska La Clusaz är Anders Södergren tillbaka. (TT)


Operation och missad världscuppremiär i Gällivare. Men till helgens världscuptävlingar i franska La Clusaz är friskförklarade landslagsåkaren Anders Södergren tillbaka.

– Det känns otroligt bra att Anders är med oss igen, säger förbundskapten Joakim Abrahamsson i ett pressmeddelande.

Det var inför tävlingshelgen i Gällivare, för drygt en vecka sedan, som 31-årige Södergren tvingades åka till Östersunds sjukhus för att undersöka sin ena testikel. Undersökningen visade en cellförändring i högra testikeln och man beslutade om operation redan dagen därpå. Efter att testikeln plockats bort fick Södergren vänta ytterligare fyra dagar innan beskedet kom att det var en godartad cellförändring - och nu gör han alltså comeback i tävlingsspåren.

– Han betyder mycket för laget både i och utanför spåret. Och jag kan lova att han är tävlingssugen till tusen, säger Abrahamsson om Södergren som tränat försiktigt i en dryg vecka.

– Jag har inga problem med att åka fristil. Jag har gjort några tuffa pass i Bruksvallarna och det känns helt okej, säger Södergren själv.

Redan på måndagen reste det svenska laget till Frankrike för träning på hög höjd i Les Saisses.

I helgens tävlingar i La Clusaz åker herrarna 30 km fristil och damerna 15 km fristil med masstart på lördagen. På söndagen väntar stafett.

Svenska landslagsåkare i La Clusaz:

Damer: Charlotte Kalla, Tärendö, Anna Haag, IFK Mora, Britta Norgren, Sollefteå, Sara Lindborg, Östersund, Lina Andersson, Piteå (stafett).

Herrar: Marcus Hellner, Gellivare, Johan Olsson, Åsarna, Anders Södergren, Östersund, Rickard Andreasson, IFK Mora, Daniel Rickardsson, Hudiksvall.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

1 timme sedan

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

2 timmar sedan
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

3 timmar sedan
23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.