1 av 3
- Foto: Jeff Chiu/Scanpix
2 av 3
- Foto: Jeff Chiu/Scanpix
3 av 3
- Foto: Jeff Chiu/Scanpix

Strikeforce "Evolution" - Resultat

Cung Le förlorade för första gången.


I kvällens huvudmatch såg det ut att bli en enkel seger för återvändande Cung Le som nyligen avsa sig mellanviktsbältet

Han sänkte flera gånger Scott Smith med snurrsparkar och följde upp på marken. Smith överlevde dock mirakulöst och kunde vända matchen i den tredje ronden.

Där såg Le ut att tröttna och lät Smith forcera in sina kombinationer och till sist sänktes han totalt av en tegelsten från Smith. Comebacker börjar bli ett signum för Smith som senast blev utklassad av Benji Radach men kunde vända och vinna även den gången.

Melendez tog hem titeln

I titelmatchen mellan mästaren Josh Thomson och innehavaren av interimbältet, Gilbert Melendez sparades inte på krutet. Publiken fick se ett mestadels stående krig där de varvade slag och sparkar, stundtals i vilda slagväxlingar.

Efter att Thomson tagit den första ronden började ett mönster visa sig då Melendez hela tiden träffade bättre men Thomson trots allt lurades in i slagväxlingarna.

När de fem ronderna var över var alla överens om att Melendez vunnit matchen och han är ännu en gång mästare i Strikeforce. Thomson gjorde dock en bra mach med tanke på att han varit borta över ett år.

Lyckad debut för Jacaré

Grapplern Ronaldo ”Jacare” Souza visade prov på förbättrad boxning när han med tunga kombinationer såg ut att skaka veteranen Matt Lindland. Denne sökte klinch och kunde i en situationen ta det hela till marken för att sen tvingas undvika en strid ström av submissionförsök från Jacaré. Till sist hamnade han i en armtriangel och matchen var slut.

King Mo bjöd på show

I kvällens första match visade Muhammed ”King Mo” Lawal verkligen varför han är så omtalad. Den kaxige brottaren gick runt i ringen med händerna vid midjan men kunde med sin snabbhet undvika Mike Whiteheads attacker och själv träffa med sina rappa slag. En stund in i den första ronden sänkte han Whithead med en höger och slog sen ut sin motståndare på marken.

Resultat
Scott Smith besegrade Cung Le via KO i rond 3
Gilbert Melendez besegrade Josh Thomson via domslut
Ronaldo Souza besegrade Matt Linland via submission i rond 1
Muhammed Lawal besegrade Mike Whitehead via KO i rond 1

Antwain Britt besegrade Scott Lighty via TKO (cut) i rond 1
Justin Wilcox besegrade Daisuke Nakamura via domslut
Alex Crispim besegrade A.J. Fonseca via domslut

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.