- Foto: Jeff Chiu

Dags för Strikeforce "Evolution"

I natt håller Strikeforce sin sista gala för året.


Strikeforce "Evolution" innehåller flera riktigt intressanta matcher, här kommer mina tankar om galan.

Cung Le vs Scott Smith
Med händer av stål så kommer Smith att göra det han är bäst på och är anställd för, det vill säga att röra sig framåt oavsett vilket motstånd han möter och hota med sina tunga nävar utan någon större finess. Smith har visserligen utvecklats sedan sina dagar i TUF-huset men han kan ändå inte beskrivas som någon tekniker eller fulländad MMA-fighter.

Obesegrade Cung Le har haft en 19 månader lång semester från att gå match och i sitt senaste framträdande så besegrade han Frank Shamrock. Cung Le är en tekniker ut i fingerspetsarna och i Smith har han hittat den perfekte motståndaren att hålla sitt record obefläckat.

Josh Thomson vs Gilbert Melendez
Det är äntligen dags för en matchen som många med mig väntat på. Thompson har har varit skadad under långa perioder sedan deras förra match och under den tiden har Melendez passat på att gå två matcher där han rättade till en tidigare förlust genom att köra över Mitsuhiro Ishida.

Dessa två fighters presenterar olika svårigheter för varandra men att Melendez har kunnat vara aktiv på ett annat sätt än Thompson kommer att vara avgörande i matchen.

Matt Lindland vs Ronaldo Souza
Alla kan inte vara Randy Couture och därför vill jag hävda att Lindland är för gammal, Lindland har blivit förutsägbar och avstannat något i utvecklingen.

Ronaldo "Jacare" är däremot en fighter med framtiden för sig och om han fortsätter att arbeta på de stående aspekterna av sporten så kan han ha en ljus framtid. Jag har svårt att se att det skulle bli spektakulära utväxlingar stående även om jag tror att Lindland kommer att vilja hålla matchen då bitvis. Jacare kommer ha svårt att få en veteran som Lindland att tappa men vinsten kommer gå till den lovande krokodilen.

Muhammed Lawal vs Mike Whitehead
Whitehead kommer aldrig att vara lika underhållande, marknadsförbar eller spektakulär som Lawal men han kommer alltid arbeta hårt och komma till matcher förbered och med en plan och ett fokus. Inför denna match är Lawal visserligen den stora favoriten vars brottning och på senare tid även tunga händer imponerat på MMA-publiken.

Jag tror ändå att Strikeforce valt att matcha Lawal för hårt för tidigt och att Whitehead som endast förlorat sex matcher, och då mot bra motståndare, kommer ta hem vinsten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!