Tisdag 27 Sep
Stockholm

NBA-stjärnorna drog vapen - i omklädningsrummet

Gilbert Arenas anklagas för att ha riktat vapen mot lagkamraten Javaris Crittenton.
1 av 2
Gilbert Arenas anklagas för att ha riktat vapen mot lagkamraten Javaris Crittenton. Foto: Scanpix
Crittenton ville ha tillbaka sina pengar.
2 av 2
Crittenton ville ha tillbaka sina pengar. Foto:

Världens bästa basketliga skakas just nu av uppgifterna att Washingtons Wizards-lagkamraterna Gilbert Arenas och Javaris Crittenton riktat pistoler mot varandra - i klubbens omklädningsrum.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

2010 har redan fått sin första stora skandal. Enligt uppgifter till New York Post ska lagkamraterna i Washingtons Wizards, Gilbert Arenas och Javaris Crittenton, dragit vapen mot varandra över ett bråk om en spelskuld.

Till råga på allt ska händelsen ha inträffat i klubbens omklädningsrum inför chockade lagkamrater. Enligt källor till NY Post uppstod bråket då 22-årige point guarden Javaris Crittenton inte fått igen en spelskuld från storstjärnan Gilbert Arenas, 27. Han ska sedan ha skrikit ”I’m not your punk!”.

Det var då Arenas sträckte sig efter en pistol och Crittenton gjort detsamma. Spelarna ska sedan ha insett allvaret i situationen och lugnat ner sig.

Nu diskuteras det inte om de har en framtid i NBA, utan snarare vilka fängelsestraff de har att vänta. Spelarna har ännu inte stängts av efter bråket.

Arenas har efter avslöjandet förnekat att händelsen inträffat. Samtidigt har han undvikit de blodtörstande amerikanska medierna och istället uttalat sig via twitter.

”Jag vaknade upp i morse och såg att jag var den nye John Wayne. Medierna är för roliga.”

”De flesta undrar varför jag inte kommenterade. Eftersom det inte var sant, så vad var det för mening att slösa bort min med att kommentera det.”

Klubben är inte lika förstående.

– Det är i myndigheternas händer nu. Vi ska gå till botten med det här, om det finns en botten, säger klubbens general manager Ernie Grunfeld till New York Post.

Grunfeld själv sägs ha lika stora problems om Crittenton och Arenas. Enligt NY Post ska han vetat om händelsen men valt att tysta ner bråket.

- Det här kommer att kosta Ernie Grunfeld jobbet, säger en före detta klubbpresident till NY Post.

- Den här häxjakten kommer att sluta på toppen.

Spelarfackets chef Billy Hunter sammanfattar läget.

– Det här måste vara första gången i idrottens historia då spelare drar vapen mot varandra.

 

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.