Gilbert Arenas anklagas för att ha riktat vapen mot lagkamraten Javaris Crittenton.
1 av 2
Gilbert Arenas anklagas för att ha riktat vapen mot lagkamraten Javaris Crittenton. - Foto: Scanpix
Crittenton ville ha tillbaka sina pengar.
2 av 2
Crittenton ville ha tillbaka sina pengar.

NBA-stjärnorna drog vapen - i omklädningsrummet

Världens bästa basketliga skakas just nu av uppgifterna att Washingtons Wizards-lagkamraterna Gilbert Arenas och Javaris Crittenton riktat pistoler mot varandra - i klubbens omklädningsrum.


2010 har redan fått sin första stora skandal. Enligt uppgifter till New York Post ska lagkamraterna i Washingtons Wizards, Gilbert Arenas och Javaris Crittenton, dragit vapen mot varandra över ett bråk om en spelskuld.

Till råga på allt ska händelsen ha inträffat i klubbens omklädningsrum inför chockade lagkamrater. Enligt källor till NY Post uppstod bråket då 22-årige point guarden Javaris Crittenton inte fått igen en spelskuld från storstjärnan Gilbert Arenas, 27. Han ska sedan ha skrikit ”I’m not your punk!”.

Det var då Arenas sträckte sig efter en pistol och Crittenton gjort detsamma. Spelarna ska sedan ha insett allvaret i situationen och lugnat ner sig.

Nu diskuteras det inte om de har en framtid i NBA, utan snarare vilka fängelsestraff de har att vänta. Spelarna har ännu inte stängts av efter bråket.

Arenas har efter avslöjandet förnekat att händelsen inträffat. Samtidigt har han undvikit de blodtörstande amerikanska medierna och istället uttalat sig via twitter.

”Jag vaknade upp i morse och såg att jag var den nye John Wayne. Medierna är för roliga.”

”De flesta undrar varför jag inte kommenterade. Eftersom det inte var sant, så vad var det för mening att slösa bort min med att kommentera det.”

Klubben är inte lika förstående.

– Det är i myndigheternas händer nu. Vi ska gå till botten med det här, om det finns en botten, säger klubbens general manager Ernie Grunfeld till New York Post.

Grunfeld själv sägs ha lika stora problems om Crittenton och Arenas. Enligt NY Post ska han vetat om händelsen men valt att tysta ner bråket.

- Det här kommer att kosta Ernie Grunfeld jobbet, säger en före detta klubbpresident till NY Post.

- Den här häxjakten kommer att sluta på toppen.

Spelarfackets chef Billy Hunter sammanfattar läget.

– Det här måste vara första gången i idrottens historia då spelare drar vapen mot varandra.

 

/
/
NBA
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?