Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Serenas magiska vändning mot Azarenka

1 av 6

2 av 6

3 av 6

4 av 6

Serena Williams vidare till semin.
5 av 6

Serena Williams vidare till semin.

Scanpix

6 av 6

Sport | 27/01/2010 15:37

Det såg minst sagt tungt ut för titelförsvarinnan Serena Williams i mötet med Victoria Azarenka. Inte bara hade amerikanskan tappat första set, men hon låg under med hela 0-4 i game i det andra. Sedan skedde en magisk vändning som förde Williams till seger och semifinal.

Vitryskan Victoria Azarenka spelade med enormt tryck från baslinjen och tog mycket rättvist hem första set med 4-6 mot Serena Williams. I andra set fortsatte Azarenkas fina spel, samtidigt som amerikanskan allt oftare slog ut armarna i frustration. Ett tag ledde Azarenka med hela 0-4, men sedan tog Williams oväntat fem raka game och plötsligt var andra set inne i ett tie-break.

Där visade Serena Williams varför hon är världsetta och det var utjämnat till 1-1 i set. I det tredje och avgörande settet ångade Williams på och kunde vinna med 6-2 och hon är nu klar för semifinal.

Syrran utslagen

I semifinalen väntar kineniskan Li Na, som mycket överraskande besegrade Serenas syster, Venus Williams, med 2-1 i set. Trots att sjätteseedade Williams tog det första settet komfortabelt, kunde Na vända på matchen tack vare sitt kvicka rörelseschema och höga tempo, som gjorde att Williams tappade rytmen. Slutresultatet skrevs till 2-6, 7-6, 7-5.