1 av 5
- Foto: Bildbyrån
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Bildbyrån
4 av 5
- Foto: Bildbyrån
5 av 5
- Foto: Bildbyrån

Först mardrömsflight - sedan ska Foppa fixa OS-guld

Tre kronors landslagsledning och de fyra spelarna som är uttagna till OS men som inte spelar i NHL, bland andra Peter Forsberg, flög i morse till Vancouver. Resan tar 20 timmar och innehåller två mellanlandningar.


Sveriges OS-spelare som lirar i Europa; Peter Forsberg, Mattias Weinhandl, Stefan Liv och Magnus Johansson, reste tillsammans med landslagsledningen till Vancouver i morse.

Den lilla truppen samlades redan klockan nio på morgonen på Arlanda. Första flyget, vid elvatiden, hade London som destination. Den engelska huvudstaden var den första mellanlandningen på vägen till Vancouver och OS.

Förutom London, mellanlandar man även i Montreal och stannar där i tre timmar innan man slutligen tar flyget till Vancouver.

Resan tar hela 20 timmar och är en mardrömsflight som kan störa uppladdningen inför OS. Men Foppa har hittat förklaringen till det tämligen udda valet av flyg med dubbla stopp.

- Det är väl "Pudding" (materialaren Anders Weiderstål) som vill stanna i så många städer som möjligt. Så att han kan utnyttja taxfree maximalt, säger Forsberg till Aftonbladet och skrattar.

Klockan 22.29 ska "Foppa" och kompani vara framme i Vancouver. Men spelarna är inte direkt övertjusta i den långa resan.

- Det känns som om vi ska resa över hela världen, säger Forsberg.

- Det kommer att bli en tung resa. Men det glömmer man snart när man är framme och får börja lira hockey igen, säger Stefan Liv.

Därefter är det dags för vanlig uppladdning inför OS. Frågan är om "Foppa" har krafter kvar efter resan för att ordna ett nytt svenskt OS-guld, eller om taxfree-besöken tar ut sin rätt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

1 timme sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

3 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

3 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.