Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Först mardrömsflight - sedan ska Foppa fixa OS-guld

1 av 5

Bildbyrån

2 av 5

Scanpix

3 av 5

Bildbyrån

4 av 5

Bildbyrån

5 av 5

Bildbyrån

Sport | 11/02/2010 16:07

Tre kronors landslagsledning och de fyra spelarna som är uttagna till OS men som inte spelar i NHL, bland andra Peter Forsberg, flög i morse till Vancouver. Resan tar 20 timmar och innehåller två mellanlandningar.

Sveriges OS-spelare som lirar i Europa; Peter Forsberg, Mattias Weinhandl, Stefan Liv och Magnus Johansson, reste tillsammans med landslagsledningen till Vancouver i morse.

Den lilla truppen samlades redan klockan nio på morgonen på Arlanda. Första flyget, vid elvatiden, hade London som destination. Den engelska huvudstaden var den första mellanlandningen på vägen till Vancouver och OS.

Förutom London, mellanlandar man även i Montreal och stannar där i tre timmar innan man slutligen tar flyget till Vancouver.

Resan tar hela 20 timmar och är en mardrömsflight som kan störa uppladdningen inför OS. Men Foppa har hittat förklaringen till det tämligen udda valet av flyg med dubbla stopp.

- Det är väl "Pudding" (materialaren Anders Weiderstål) som vill stanna i så många städer som möjligt. Så att han kan utnyttja taxfree maximalt, säger Forsberg till Aftonbladet och skrattar.

Klockan 22.29 ska "Foppa" och kompani vara framme i Vancouver. Men spelarna är inte direkt övertjusta i den långa resan.

- Det känns som om vi ska resa över hela världen, säger Forsberg.

- Det kommer att bli en tung resa. Men det glömmer man snart när man är framme och får börja lira hockey igen, säger Stefan Liv.

Därefter är det dags för vanlig uppladdning inför OS. Frågan är om "Foppa" har krafter kvar efter resan för att ordna ett nytt svenskt OS-guld, eller om taxfree-besöken tar ut sin rätt.