Överraskande kedjor i ryska OS-laget

Klockan 06.00 imorgon bitti spelar Ryssland sin första OS-match. Man möter Lettland och när laget gjorde sin första träning med alla man på plats överraskade förbundskaptenen Slava Bykov en smula när han satte ihop laget.


Den stora skrällen var att han satte ihop Sergej Zinovjev med Aleksej Morozov och Danis Zaripov, kedjan som firade enorma framgångar ihop fram till för två år sedan när Zinovjev helt enkelt förklarade att han tröttnat på att spela i kedjan och ville byta både omgivning och klubb.

I vinter har han bildat kedja med Aleksandr Radulov i Salavat Julajev och spelat strålande. Men platsen som center med Radulov gick istället, åtminstone inledningsvis, till Sergej Fjodorov. Tredjelänk i kedjan blir Viktor Kozlov, vilket gör att alla lagets sex KHL-anfallare spelar i två kedjor, och NHL-gänget i dom två andra.

Pavel Datsiuk får spela ihop med Aleksandr Ovetjkin och Aleksandr Siomin, en plats som många trott varit vikt åt Fjodorov som tog hand om den rollen på ett bra sätt i Quebec-VM för två år sedan.

Andrakedja blir Ilja Kovaltjuk, Jevgenij Malkin och Maksim Afinogenov.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!