1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Selänne: "Mitt sista OS - som spelare"

Anaheim Ducks Teemu Selänne gör sitt femte OS och han fyller snart 40 år. Nu hälsar den finske stjärnan att det absolut inte blir några fler olympiska spel,  alla fall inte som spelare.


OS i Vancouver blir Teemu Selännes femte olympiad. Han fanns på isen redan i Albertville 1992 och har gjort fantastiska 20 mål på 25 OS-matcher under sin framgångsrika karriär. Trots att han fyller 40 år under 2010 har han inga problem att tända till inför en stor turnering.

- OS är bara vart fjärde år så turneringarna är väldigt speciella. Och speciellt när det spelas här i Vancouver. Det är otroligt att få uppleva som hockeyspelare, allt folk pratar om här hockey, hockey och åter hockey. Det är det som gör det så speciellt - staden och fansen. Det är otroligt, säger Teemu Selänne till Los Angeles Times.

Finland kliver in i turneringen som lite av en underdog. Man har inte samma bredd på truppen som varken, Kanada, Ryssland, Sverige eller USA, men har turneringens kanske bästa målvaktstrio i Miikka Kiprusoff, Niklas Bäckström och Antero Niittymäki. Selänne tror att Finland kan slå vilken motståndare som helst under rätt förutsättningar.

- Jag skulle inte gilla våra chanser om vi spelade bäst av sju matcher mot något av topplagen, men nu är det en match och man vet aldrig vad som kan hända. Fyra dagar, tio dagar - det lag som är hetast kommer att ha en bra chans, menar Selänne.

Redan i Turin för fyra år sedan sade Teemu Selänne att han gjorde sin sista olympiad. Nu är han tillbaka, men den här gången vågar han garantera att det här kommer att bli hans avskedsföreställning.

- Det är absolut mitt sista OS. I alla fall som spelare.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!