- Foto: Scanpix

Kowalczyk går till hård attack mot Björgen

Marit Björgen är OS-drottningen i skidspåren, men nu går konkurrenten Justyna Kowalczyk till attack.- Utan mediciner hade hon inte vunnit, säger polskan.


Charlotte Kalla får ursäkta: Marit Björgen är den stora skiddrottningen i OS. Med två guld och ett silver har hon dominerat de olympiska vinterspelen, men det finns dem som ställer sig undrande till norskans framgångsmetoder.

En av dem är konkurrenten Justyna Kowalczyk, som bryskt anklagar Björgen för doping. Den dubbla OS-mästarinnan har nämligen astma och behandlas därefter. Men polskan står fast vid sin ståndpunkt.

-  Utan mediciner hade hon inte vunnit. Marit känner sig hotad, för hon vet mycket väl att hon, utan hennes hjälpmedel hade hon inte haft mycket att komma med, varken mot mig eller de andra tjejerna, säger Kowalcyk till den polska tidningen Wirtualna Polska.

Däremot fick Björgen i somras dispens för en starkare medicin, som faktiskt är dopingklassad. Kowalczyk menar att norrmännen i allmänhet är hycklare med dubbelmoral.

- Norrmännen har mycket att säga när det kommer till ämnet dopning i Ryssland, och så godtar de detta. Var är logiken?, frågar sig polskan.

I dag kom svaret från Marit Björgen, som påstår att Kowalczyk bara är en dålig förlorare.

- Det är fortfarande skillnad på astma och bloddopning. Hade jag inte haft astma hade jag inte haft någon nytta av medicinen. Hon är en dålig förlorare, dundrar Björgen till VG.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!