Söndag 5 Dec
Stockholm

Årets genombrott - De nominerade är...

Kampsport
1 av 2
Nils Widlund. Nominerad. Foto:
Kampsport
2 av 2
Nominerad till kampsportsgala. Foto: Fightzone-Stockholm.com

Med mindre än en månad kvar till Kampsportsgalan fortsätter publiceringen utav nomineringarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

I dag är det dags för de nominerade till årets genombrott att bli presenterade.

Den 20:e mars på Clarion Hotel Sign i Stockholm hålls den första Kampsportsgalan.  I en tilltänkt årlig återkommande tradition, har tolv priskategorier fastställts till årets gala.

Tidigare har nominerade till fyra priskategorier släppts och nu kommer den femte – årets genombrott.

De nominerade är:

- Sanny Dahlbeck (thaiboxning)

- Nils Widlund (wushu)

- Alexander Gustafsson (MMA)

- Amir Albazi (submission wrestling, BJJ)

Sanny Dahlbeck har utvecklats enormt under 2009. Ett år som för Sannys del kröntes med en guldmedalj i b-klassen i thaiboxnings-VM i Bangkok under hösten.

Nils Widlund har under 2009 tagit stora steg framåt. Trots att han har varit med ett tag var 2009 Nils stora genombrottsår, med de dubbla gulden i WTKA-VM som främsta merit.

Alexander Gustafsson slog igenom med dunder och brak under 2009. Han fick göra UFC-debut och vann tidigt på knock. Alexander, som bara är 22 år, har visat att framtiden onekligen ser ljus ut för honom och för svensk MMA.

Amir Albazi är mycket ung och mycket lovande, men redan en etablerad kugge inom submission wrestling och BJJ. Amir vann som 16-åring i våras SM i 61-kilosklassen i submission wrestling och hade det inte varit för hans ringa ålder, hade han sannolikt även varit högaktuell för det landslag som åker till FILA-VM senare i vår.

Kommentera
Kopiera länk
Dela