- Foto: Scanpix

Hiller fick hål på sig själv

USA var överlägsna i 60 minuter, men en storspelande Jonas Hiller stod emot i 42. Sedan avgjorde en halvtavla och gav matchens första mål och skickade USA till semifinal som första lag.


Det var Jonas Hiller mot USA från start till mål. Det kunde tagit slut efter 39.59 - men höll till strax efter 42 minuter istället innan USA.

Vid båda tillfällena var det tavlor från Jonas Hiller som kunde ställt till det, och som till slut ställde till det.

Men om det var någon i matchen som hade samlat ihop tillräckligt med kapital för att få göra en tavla eller två utan att behöva klandras för det, så var det Jonas Hiller.

Redan i första perioden stoppade han 18 av 18 skott. I andra stoppade han 14 av 14.

Men det var där som han hade turen på sin sida som allra bäst.

I slutsekunden gjorde han en prakttavla och slog pucken med spaden i en båge över sig själv och in i mål.

Men videogransnkningen visade att han hade tiondelarna på sin sida. Precis innan pucken passerade mållinjen hade tiden gått ut.

I tredje perioden hade han inte marginalerna med sig. USA fick ett tidigt powerplay där Brian Rafalski sköt och Zach Parise styrde framför mål.

Pucken tog på spetsen på den knästående Hillers benskydd och gick upp i luften. När Hiller skulle plocka pucken missade han den och när den studsade i isen fick den felstuds och rullade in i det egna målet.

Efter hade Schweiz ett skott i stolpens insida och var bara millimeter från en kvittering. I övrigt höll USA undan bra och längst bak stod Ryan Miller i vägen för det som behövdes och fortsatte spela samma stora hockey som han gjort under hela turneringen.

När Schweiz plockade ut målvakten i slutminuten skickade Zach Parise in sitt och USA:s andra mål i matchen. Mål som kan ha varit viktiga för Parise som inför matchen stod utan mål i turneringen.

Hockeysverige.se

USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!