Sanny känner ingen press

Sanny Dahlbeck,  som tävlar och tränar för Slagskeppet i Stockholm, ska i helgen försvara sin SM-titel i 67-kilosklassen i thaiboxning.


När Sanny Dahlbeck förra året vann SM i 67-kilosklassen var det en mindre skräll. I år är förutsättningarna annorlunda.

Nu skall han försvara titeln.

Sanny må bara var 18 år gammal, men när Nyheter24 når honom på telefon ger han ett moget och samlat intryck.

- Det känns ändå skönt inför tävlingarna. Jag känner ingen press, även om det kanske var lättare att överraska som jag gjorde förra året, säger Dahlbeck.

Sanny går just nu sista året på musik- och artistlinjen på Kulturama. Musikintresset är viktigt och hjälper honom att slappna av.

- De flesta andra på Slagskeppet där jag tränar gillar hiphop och r'n'b men jag föredrar akustisk rock av till exempel Jack Johnson eller John Mayer, säger Dahlbeck till Nyheter24.

Som projektarbete i skolan har han tillsammans med en klasskamrat skrivit och framfört tre låtar.

Förutom SM-titeln förra året så vann Sanny även VM i b-klassen.

Skulle han vinna SM i år så får han en direktplats till både VM:s a-klass och EM.

- Målen i år är att vinna SM och kvalificera mig till VM och EM, men min tränare Peter Lööf vill att vi skyndar långsamt, påpekar Dahlbeck.

Sanny tycker att det verkar vara bra konkurrens i årets 67-kilosklass. Förra året mötte han Stockholm Muay Thais David Teymur i SM-finalen.

- Det är många bra med i år. David Teymur och Christoffer Axelsson från Örebro MMA till exempel, avslutar Sanny för Nyheter24.

SM i thaiboxning går av stapeln i Uppsala nu i helgen den 6:e och 7:e mars. Under lördagen är det kval och på söndagen är det finaler och tre så kallade Superfights.

För att se vilka Dahlbecks övriga motståndare är och övrig information så går ni in på SM-tävlingarnas hemsida.

/
SM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Florida vann efter galna räddningar

1 timme sedan

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

1 timme sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

3 timmar sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.