- Foto: Perrys Gym

Bodil Frick i match om EM-titeln i thaiboxning

På söndag är det dags för förra årets SM-mästarinna Bodil Frick att utmana om EM-titeln. För Nyheter24 berättar Bodil om förväntingar och vad som fick henne att börja med thaiboxning.


Bodil Frick driver tillsammans med Perry L.D Segerqvist  Perrys Gym i Uppsala. Perrys Gym är i år arrangör för SM som går på Fyrishov Arena i Uppsala.

Tillsammans har de också 4-årige Love. Love är en stor anledning till att Bodil började träna thaiboxning.

- Jag har bara tränat thaiboxning i fyra år. Förut höll jag på med fotboll och handboll. Efter graviditeten kände jag mig lite otränad och när jag såg de andra på gymmet blev jag sugen på att börja, säger Bodil till Nyheter24.

Fricks uppenbara talang och hårda arbete gav henne förra årets SM-titel. I år kommer hon dock att ställa upp i en så kallad superfight om EM-titeln i WMC-organisationen.

Det är tack vare förra årets seger i SM som Bodil har fått chansen att gå en match om en EM-titel. En titelfight väger tungt för Frick som inte tvekade att ställa upp trots att det innebär att hon inte kan försvara sin SM-titel.

Söndagens SM-tävlingar avslutas med tre superfights. I en av dem möter Bodil holländskan Petra Janssen Van Doorn.

- Hon är proffs och är från Holland. Hon har haft två titlar och har i dag en kvar. Det är ungefär vad jag vet om henne, säger Frick till Nyheter24.

SM-tävlingarna börjar på lördag och avslutas på söndag.

I de två övriga superfighterna möter Peter Dahlman thailändaren Kredit Sor Vorapim och Elias Daniel möter Daniel Nordås från Norge.

Skulle Bodil slå holländskan så är hon ett steg närmare sitt mål. En VM-titel hägrar för småbarnsmamman som började träna kampsport för fyra år sedan.

Tacka Love för det.

SM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!