Lördag 25 Sep
Stockholm

Hit vill de nominerade resa om de vinner

Sara Widgren.
1 av 4
Sara Widgren. Foto: nackadojo.com
Anton Mattsson.
2 av 4
Anton Mattsson. Foto: Gladiusmma.com
Kevin Wiklund
3 av 4
Kevin Wiklund. Foto: wiklunddojo.com
Bleard Amagjekaj.
4 av 4
Bleard Amagjekaj. Foto: BleardAmagjekaj.com

På lördag delas Nyheter24:s stora pris ut på Kampsportsgalan - till en talangfull ung idrottsman eller kvinna. Förutom äran får vinnaren ett resestipendium på 10 000 kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
NYHETER24:S STORA PRIS

Nyheter24:s stora pris är ett resestipendium som går till en utövare i framkant och med stor utvecklingspotential. Med priset vill Nyheter24 bekräfta att idrottaren redan kommit långt och hjälpa till att skapa förutsättningar för att han eller hon ska nå hela vägen.

Anton Mattson (MMA), Sara widgren (ju jutsu), Bleard amagjekaj (karate) och Kevin Wiklund (karate).

Så heter de nominerade till Nyheter24:s stora pris.

Ett bidrag på 10 000 kronor skulle betyda mycket för den som vinner. Alla de unga nominerade satsar hårt på sin sport - och att åka på träningsläger eller internationella tävlingar är inte gratis.

Anton Mattsson från Göteborg har redan bestämt vad pengarna skulle gå till. Hans stora idol Wanderlei Silva har öppnat gym i Las Vegas.

- Det är solklart att jag åker till Las Vegas. Jag har fått kontakt med en tjej som tränat på Wanderlei Silvas gym. Han är min stora idol och jag har alltid velat träna med honom, säger Mattsson till Nyheter24.

Anton, som bloggar på Fightermag.se, fick reda på att han var nominerad när han var inne och läste nyheter på sidan.

-  Jag läste om priset på fightermag.se och trodde först att det var någon annan, men när jag såg bilden förstod jag att det var jag,  då tyckte jag såklart att det var jätteroligt, säger Anton.

Stockholmstjejen Sara Widgren visste länge inte att hon var nominerad till priset utan fick reda på det via Facebook. Men då var det som om "solen sken hela dagen".

- Jag har planerat att åka till Frankrike för att träna judo i augusti. Skulle jag vinna så behöver jag inte spara ihop så mycket själv, vilket är jätteskönt, menar Sara.

Karatetalangen Bleard Amagjekaj siktar på att komma på medaljplats på VM i Serbien i oktober, när han var där 2008 kom han på 16:e plats. Vinner han stipendiet så kommer han använda pengarna i en satsning mot medalj på VM.

- Jag kände mig väldrigt hedrad när jag såg att jag var nominerad. Jag fick reda på det när jag läste Jannika Navjords blogg Karatemamman på Nyheter24, berättar Bleard.

När en klubbkamrat på Wiklund Dojo berättade för Kevin Wiklund att han var nominerad blev han överraskad och glad. Kevin har redan många resor planerade framför sig.

- Jag ska åka till Thailand om två veckor för att träna thaiboxning. Sedan är det ju Karate-EM i Barcelona. Det är många resor till träning och tävling så om jag skulle vinna går pengarna åt, säger Wiklund till Nyheter24.

Oavsett vem som vinner Nyheter24:s stora pris på lördag så kommer det att vara en motiverad och driven talang som ges ännu bättre förutsättningar att förverkliga sina mål.

Helt klart är att ingen av dem ligger på latsidan och att passionen för idrotten kombinerat med talangen kan räcka väldigt långt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela