Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Helena Jonsson: "Jag är värdelös"

1 av 3

Bildbyrån

2 av 3

Scanpix

3 av 3

Scanpix

Sport | 21/03/2010 19:44

Efter den horribla OS-insatsen har det bara gått utför för Helena Jonsson. Nu sågar hon sig själv.- Allt är åt helvete, säger hon.

Helena Jonssons kräftgång fortsätter. I dagens masstart i Holmenkollen inledde hon med tre tunga bom i det första skyttet. Redan där var segern uträknad.

Det skulle dock bli värre för svenskan, som inför OS i Vancouver var Sveriges största affischnamn. I det liggande skyttet kom ytterligare två bom och Jonsson rasade i resultatlistan.

När Jonsson väl åkt i mål hade hon bara slagit två åkare. 28:e-platsen för Sollefteåtjejen var droppen som fick bägaren att rinna över.

- Det är åt helvete allting. Jag har inget att skylla på, det är jag som är värdelös, säger Jonsson efter loppet enligt TT.

Vann gjorde tyskan Simone Hauswald, som nu endast är tre poäng bakom Helana Jonsson inför världscupavslutningen i Ryssland nästa vecka. Hauswalds landsmannina Magdalena Neuner kom trea.

Ukrainskan Vita Semerenko klämde sig in mellan tyskorna på en fin andra plats, åtta sekunder bakom Hauswald.

Aco på nionde plats

Dagens bästa svenska var Anna Carin Olofsson-Zidek som länge var med i striden om pallplatserna. Men en bom i sista skyttet krossade förhoppningarna om en efterlängtad topplats.

Aco åkte till slut in på nionde plats, 54 sekunder bakom segrarinnan Hauswald. Men glädjande för den 36-åriga veteranen är att hon placerade sig före tyskan Kati Wilhelm.

Inför de avslutande tävlingarna är Aco nu på fjärde plats i världscupsammandraget, men än har hon inte gett upp hoppet om en sensationell totalseger.

- Det verkar som de framför är i väldigt bra form så det blir svårt att nå ikapp. Jag ska i alla fall försöka, säger hon.