Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bleard Amagjekaj vann Nyheter24:s stora pris

Bleard Amagjekaj.
1 av 3

Bleard Amagjekaj.

BleardAmagjekaj.com

2 av 3

Hamid Shokatyan/Alexandra Blomqvist

3 av 3

Hamid Shokatyan/Alexandra Blomqvist

Sport | 22/03/2010 13:18

Bleard Amagjekaj tackade mamma när han stolt tog emot Nyheter24:s stora pris.

Det var en märkbart stolt och rörd vinnare som på Kampsportsgalan 2010 i lördags fick ta emot 10 000 kronor i resestipendium av Nyheter24:s grundare Douglas Roos.

- Priset går till den person som vi anser har störst möjligheter att utvecklas ytterligare ett steg i sin karriär och fortsätta sin resa mot fler framtida framgångar, säger Roos.

När Nyheter24 når Bleard Amagjekaj på måndagen är han fortfarande tagen.

- Priset betyder mycket för mig. Jag kommer att gå till träningarna i fortsättningen med en helt annan känsla, berättar Amagjekaj för Nyheter24.

Bleard tackade sin mamma när han fick priset och han är noga med att understryka hennes betydelse för hans karateutövande.

Hon har ensam tagit om hand om tre barn och samtidigt stöttat Amagjekajs val att lägga så mycket tid på idrotten.

- Varje gång jag kommit hem efter träning eller tävling och det inte har gått så bra så har hon stöttat mig och påpekat att det snart kommer en ny tävling och nya chanser, berättar Bleard.

Amagjekaj betonar betydelsen av att ha positiva och stöttande personer omkring sig.

- Jag vill tacka Pentti Knallens Karateklubb, min flickvän Linda, min mentala coach Jan Strömberg, mina sponsorer Adidas och Great Sport, BoråsNaprapaten, Fotriktigt, Campushallen, samt landslagstränarna Miro Femic och Sasha Petrovic, säger Bleard.

Närmast på schemat för Bleard är Budo Nord Malmö Karate Open. Tävlingen i Malmö är en förberedelse inför den A-klasstävling i Las Vegas som han skall åka på veckan efter.

- En del av prispengarna jag vann kommer att gå till tävlingen i Las Vegas, avslutar Amagjekaj för Nyheter24.

Det är en väldigt motiverad Bleard som åker till USA. Årets stora mål för Bleard är dock VM i Serbien i oktober, där han siktar på medalj.