- Foto: Neil Davidson/AP

“Tråkiga” Mir fokuserar på Carwin

Frank Mir bryr sig inte om att Brock Lesnar kommer att sitta i publiken på UFC 111.


På presskonferensen inför UFC 111 fick Frank Mir frågan om Brock Lesnars närvaro på något sätt kommer att påverka honom.

Det var UFC:s president Dana White som släppte nyheten att Lesnar skulle närvara i publiken.

- Jag är rätt likgiltig inför hela grejen. Jag hörde orden, men är ganska fokuserad på mitt möte med Shane Carwin, säger Mir på UFC:s presskonferens.

Mir berättar att han inte längre är lika fokuserad på ett eventuellt returmöte med Lesnar. Han tycker att han själv förstorade betydelsen av en returmatch och att han inte tvunget måste möta honom igen.

- Jag har lagt mycket saker bakom mig. Om jag inte möter Brock igen så har jag i alla fall 1-1 i matcher mot honom, säger Mir till UFC.

I tidigare uttalanden har Mir sagt att han hatar Lesnar och ser fram emot att bryta Lesnars nacke. De var uttalanden som till och med Dana White tyckte var väl magstarka.

Nu har den ombytlige Mir gjort en kovändning och pratar om sig själv som fokuserad och "tråkig".

En stor anledning till att Mir ändrat inställning var den sjukdom som nästan spoilerade Lesnars karriär.

När Lesnar var sjuk blev Mir deprimerad. Han förstod att han inte kunde låta sig påverkas så mycket av saker han inte kan rå över.

- Jag tror att hans sjukdom fick mig att förstå hur besatt jag var av tanken att möta honom igen, säger Mir till UFC.

Mir påpekar också att tungviktsdivisionen idag kryllar av duktiga motståndare och utmaningar. Brock Lesnar är långt ifrån den enda intressanta motståndaren.

- Om jag slår Shane Carwin, Junior Dos Santos och Cain Velasquez, så kommer jag inte ligga sömnlös över att inte får möta Lesnar igen, säger Mir till UFC.

UFC 111 som går i New Jersey kommer att sändas natten mot söndag kl 04.00 på TV4 sport.

/
/
/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
MMA Live
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

1 timme sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

3 timmar sedan
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.