Måndag 25 Okt
Stockholm

Invägning för The Zone FC 6

1 av 18
2 av 18
3 av 18
4 av 18
5 av 18
6 av 18
7 av 18
8 av 18
9 av 18
10 av 18
11 av 18
12 av 18
13 av 18
14 av 18
15 av 18
16 av 18
17 av 18
18 av 18

Nyheter24 var på plats när deltagarna vägde in inför lördagens gala i Göteborg.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På hotellet Panorama i Göteborg hölls invägningen för The Zone FC 6 "Evolution" under fredagen och självklart var Nyheter24 på plats. Det hela genomfördes vid två tider för att underlätta för deltagarna, således blev det inga "staredowns".

Vägningen genomfördes utan större problem och ingen missade vikten, däremot fick Ali Ameziane och Elina Nilsson basta betydligt längre än de andra. En som också såg ut att ha bantat rejält var skåningen Martin Svensson som för första gången vägde in i fjädervikt.

En av alla de som går match på hemmaplan är Victor Cheng från Gladius MMA.

- Det ska bli riktigt kul med hemmaplan, publiken är riktigt bra och kan verkligen sin sak. Det blir också kul att prova den nya större buren för första gången, säger Cheng till Nyheter24.

Ett av de senaste tillskotten på galan är veteranen Åke Bergvall som hoppade in med några dagars varsel. Den här gången går han i den högre viktklassen weltervikt, anledningen är att han förra helgen skulle ha gått match i Hamburg.

- Jag fick två matcher inställda, den andra på plats när en holländare vägrade möta mig. Han hade något kontrakt med M-1 som hindrade det. Så jag bantade sju kilo i onödan, det orkar jag inte göra om idag, säger Bergvall.

I en av galans titelmatcher ställs den obesegrade hemmafightern Besam Yousef mot portugisen Joao Neves. Yousef var en av dom som fick basta längst och var märkbart slut efteråt.

- Jag bastade bort tre kilo idag, det var nog lite jobbigare än vanligt, säger Yousef.

Tidigare i veckan publicerades en intervju med Kristoffer Murén Kampsport24, han anlände direkt till invägningen och klarade gränsen på 69 kilo lätt. Planen mot norrmannen Tor Olav Hauge har han klar för sig.

- Jag vill plocka ner honom på rygg och sen hålla honom där. Stående tänker jag hålla distansen och  ta ner honom varje gång han sparkar så han inte vill göra det mer, säger Murén.

Kommer du bjuda på några judokast?

- Vi får se, det är inget jag har tränat speciellt inför matchen eller räknar med. Men kommer det ett läge får han flyga, avslutar Murén med.

Hela resultatet från invägningen finns nedan. Ett par av de utländska deltagarna blev bokade sent och anländer därför senare. De väger istället in senare.

Resultat invägning

Fernando Vieira (65,9) vs Martin Svensson (65,4)

Joao Neves () vs Besam Yousef (76,9)

Andrei Kaeshov (83,3) vs Victor Cheng (83,7)

Melissa Lan () vs Elina Nilsson (65,9)

Sean Farrell () vs Christoffer Svensson (76,9)

Andrius Ordojan (76,2) vs Åke Bergvall (76,9)

Sebastian Cepeda (68,7) vs Peter Engdahl (68,1)

Dennis Rau () vs Tommy Blom (83,4)

Ali Ameziane (70)  vs Christopher Wassberg (70)

Tor Olav Hauge (69) vs Kristoffer Murén (68,7)

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Bytte judo mot MMA