1 av 2
- Foto: Ingvar Karmhed/Scanpix
2 av 2
- Foto: Lasse Hedberg/Scanpix

Mer om "Lillen" Eklunds död

Under skärtorsdagen avled boxaren Anders "Lillen" Eklund. Nu sörjs den före detta Europamästaren av boxningsvärlden.


UPPSALA. Som Nyheter24 rapporterat avled Anders "Lillen" Eklund på Akademiska sjukhuset i Uppsala under skärtorsdagen. Han blev endast 52 år gammal.

Eklund ska själv ha kunnat gå till den väntande ambulansen men på akuten ska han ha drabbats av hjärtstillestånd och trots flera försök att återuppliva honom gick hans liv inte att rädda, skriver Aftonbladet.

Enligt samma tidning har Eklunds familj en historia av hjärtsjukdom, hans två bröder dog av hjärtrelaterad sjukdom vid 41 respektive 47 års ålder.

Många minns "Lillen"

Den tvåfaldige Europamästaren som på 1980-talet rankades som en av världens bästa sörjs nu av boxningsvärlden.

Norrmannen Steffen Tangstad som Eklund besegrade i en match om Europatiteln 1985 har en positiv bild av vännen.

– Anders var en stor boxare på alla sätt. Jag minns honom som en fruktansvärt snäll kille, omsorgsfull och rak. Han var två meter stor, men full av lika mycket känslor som muskler, säger Tangstad till Aftonbladet.

Även den före detta proffsboxaren George Scott minns "Lillen" i samma artikel.

- När han tog Tangstad, det var helt suveränt. Sen var han en jättesnäll och lugn kille. Han har gått igenom mycket i livet men var en fajter. Vi har haft väldigt många fina möten och jag träffade honom senast för bara en månad sen, i Eriksdalshallen. Vi tittade på boxning ihop, säger Scott.

Svenska boxningsförbundet skriver "En av våra största saknas oss" om dödsfallet och SvD:s boxningsskribent Janne Bengtsson säger följande om Eklund i en kommentar.

- "Lillen” Eklund fick mycket skit – men det hade han inte förtjänat. Han blev dubbel Europamästare och amerikansk mästare i en tid när tungviktsboxningen fortfarande var i en klass att räkna med. I sin tid var Eklund en av världens tio–femton bästa boxare i tungvikt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

2 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Ludvig Åberg flyger vidare – efter succén i US Masters

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.