1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

Woods gör comeback - skyddas av 300 vakter

Säkerheten kring Tiger Woods är större än någonsin, inte minst efter otrohetsskandalen förra året. I comebacken på Augusta National kommer världsstjärnan att skyddas av 300 vakter.


AUGUSTA. I dag gjorde Tiger Woods sitt första offentliga framträdande på golfbanan sedan otrohetsskandalen i fjol. Men den omdiskuterade amerikanen behöver inte vara orolig för påhopp och dylikt på Augusta National - det ska närmare 300 vakter se till.

- Vi har specialiserade väktare inkallade från stora delar av USA. Det är viktigt att de som jobbar med det här har erfarenhet från liknande evenemang, berättar Gisela Lindstrand, Securitas kommunikationsdirektör.

Förutom det massiva antalet vakter har Secutiras även ordnat hjälp i form av beväpnade poliser, främst vid grindar och insläpp. Woods tar dock inget för givet och har anställt åtta personliga livvakter som följer vartenda steg han tar.

- Ingen av de utpekade kvinnorna är tillåtna att komma i närheten. Skulle det tas en bild på en vacker kvinna som rör Woods vore det en katastrof, säger en säkerhetskälla till Sunday Mail.

Trots det ovanligt stora säkerhetsuppbådet kommer vakterna att få det tufft. Hela 30 000 åskådare beräknas finnas på plats under tävlingarna, och skulle någon av dessa håna Woods på ett eller annat sätt blir de utslängda direkt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!