Fredag 3 Dec
Stockholm

Silva tänker stort

På lördag ställs Anderson Silva mot Demian Maia. Vinner mästaren kan han tänka sig att prova både weltervikt och tungvikt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Segrar Anderson Silva mot Demian Maia UFC 112 blir han historisk med sex lyckade titelförsvar i rad, redan nu har han rekordet med 10 raka segrar i UFC.

På senare år har det även blivit två matcher i lätt tungvikt för brassen och oväntat nog kan han nu tänka sig att gå ner i vikt istället.

- Jag vill testa mig själv och skulle älska att få nya utmaningar. Det är inte det att jag vill möta Georges St. Pierre om titeln, jag hyser inga tvivel om att han är den regerande mästaren i den viktklassen. Men jag vill testa mig och se hur jag skulle klara mig i den viktklassen, sa Silva enligt Kevin Iole under presskonferensen.

Senast Silva var nere i weltervikt är enligt honom själv fem år sedan och han ser sig inte slåss om titeln i divisionen. Silva har fövisso varit mästare i weltervikt tidigare under karriären, men det var i Shooto för hela nio år sedan.

I samma veva som Silva pratar om att weltervikt vore en utmaning säger han att tungvikt även är en möjlighet.

- Det skulle inte visa respekt om jag sa att jag vill möta Brock Lesnar som är mästare i tungvikt just nu. Men jag skulle definitivt vara intresserad av att testa mig själv i tungvikt, sa Silva till pressen.

I brist på utmanare i mellanvikt kan alltså Dana White få det angenämna problemet att matcha Silva i weltervikt eller tungvikt. Först ska dock Maia besegras på lördag och det är inget som Silva tar lätt på.

- Bara tiden kan utvisa som vad som händer. Jag har lyckats genom att fokusera på vad jag måste göra nu och inget annat. Jag tar bara ett steg i taget, sa Silva.

Kommentera
Kopiera länk
Dela