1 av 2
- Foto: Martin Meissner/AP
2 av 2
- Foto: Martin Meissner/AP

Nya kaxiga Vladimir Klitjko

Vladimir Klitjko är trött på Hayes snack och visar numera tydligt vad han tycker om britten.


Många blev nog förvånade när videon släpptes på Youtube, där Vladimir Klitjko utmanar David Haye och kommer med kaxiga uttalanden. Klitjko anses av många som en ordentlig och ganska tråkig mästare, men det är andra toner nu.

I en öppenhjärtlig intervju med Fightnews i går, spär Klitjko på den redan hetsiga stämningen mellan de båda mästarna.

Med citat som: “Jag vill sopa Haye ur ringen”, framgår det med all önskvärd tydlighet att Klitjko fått nog av den, som han upplever, skrävlige britten.

Dessutom menar Klitjko att Haye tidigare har undvikit matcher mot bröderna och att det endast är nu, när en match mellan mästarna är oundviklig, som Haye vågar vara så kaxig.

Vladimir och Haye skulle mötas redan förra året, men då drog sig Haye ur, då han hade en ryggskada.

Klitjko menar att det bara var en ursäkt. Faktumet att Haye fick tillstånd att flytta fram matchen vid flera tillfällen, men ändå inte kunde ställa upp, irriterade Klitjko.

- Sen när han skulle möta Vitali (Klitjko), så ursäktade sig Haye med att kontraktet var dåligt. Men det var samma kontrakt som han fick när vi skulle mötas, säger Vladimir till Fightnews.

En annan provokation från Haey var en t-shirt som visade en bild där Haye håller i bröderna Klitjkos avhuggna huvuden. Något som Vladmir tycker är “oacceptabelt”

Sammanfattningsvis, så är det en ny och argare Vladimir Klitjko, som visat upp sig den senaste tiden. Vilket nog större delen av boxningsvärlden uppfattar som befriande.

Vladimirs överlägsenhet i ringen har aldrig varit ifrågasatt, men hans karisma och korrekthet har av framförallt den amerikanska publiken uppfattats som torr och tråkig.

En världsmästare i tungvikt skall helst vara kaxig, överlägsen och knocka sina motståndare. Nu är Vladimir på god väg att uppfylla åtminstone två av de tre kriterierna.

Kanske är det Hayes plan att provocera den vanligtvis lugne Klitjko för att matchen dem emellan ska bli en slugfest, då britten kanske ser det som sin enda chans att rubba Vladimir.

Oavsett vad som är spel för gallerierna eller inte, så är en framtida match mellan David Haye och Vladimir Klitjko, den hetaste i tungvikt på väldigt länge.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Arsenals Lina Hurtig missar resten av säsongen

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

3 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.