- Foto: Bildbyrån

Rasistattacken: "Har du glömt att tvätta dig?"

Jamina Roberts och resten av Sävehof hade precis klivit på spelarbussen efter förlusten mot Lugi. Då valde ett gäng att gå till attack, och en av personer lyckades ta sig ombord och skrika rasistiska glåpord mot Roberts.


LUND. Det var deppiga Sävehof-spelare som klev på bussen för att ta sig hemåt efter den svidande semifinalförlusten mot Lugi. Men som om det inte vore nog gjorde ett par ilskna personer dagen ännu värre.

Med tunga slag mot spelarbussen och högljudda skrik lät man definitivt inte Sävehof-spelarna få lugn och ro. Det gick till och med så långt att en man lyckades ta sig ombord och skrika både det ena och det andra åt 19-åriga talangen Jamina Roberts.

- När han såg mig frågade han om jag hade glömt att tvätta mig. Jag blev ledsen såklart, det är inte okej att bete sig så. Jag hade inte gjort honom något. Men nu börjar jag komma över det, tyvärr har jag blivit van vid sådant under åren. Framförallt var det vissa som tog till sådant när vi var yngre, nu var det ett tag sedan men det är aldrig roligt, berättar Roberts för gp.se.

- Klubben har ringt upp mig och bett om ursäkt, men det här är ju inte deras fel. De kan inte kontrollera vad folk gör efter matcherna. Men de ska i alla fall försöka ta reda på vem det var och i så fall porta honom från matcherna.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!