Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det ryska stönet missar Australien

Sport | 11/01/2009 15:16

Sharapova är tvungen att tacka nej till Australian Open. Måste träna sin axel.

Australian Open-fansen får finna sig i att se topptennis utan ett av de allra starkast lysande affischnamnen när turneringen snart inleds. Maria Sharapova har meddelat att hon lämnar återbud till årets första Grand Slam-fest. Hennes skadebekymmer börjar lättna, men bristen på träning gör att hon inte känner sig redo ännu.

– Min axel känns jättebra, men jag började träna för bara ett par veckor sedan och jag är inte tillräckligt nära den nivå jag behöver för att tävla på högsta nivå, säger hon på sin egen hemsida.

Förra året var stönljudens drottning tvungen att operera axeln efter massvis av problem. Både OS och US Open fick strykas ur tävlingskalendern då hon i stället kände sig tvungen att rehabilitera.

Ryskan vann i Melbourne förra året efter enastående tennis. Hon slog ut bland annat ut Justine Henin-Hardenne i kvartsfinal och Ana Ivanovic i finalen.

– Australian Open är en av mina favoritturneringar. De bästa fansen i världen finns där och jag kommer sakna allting som har med turneringen att göra. Jag lovar att vi allihopa ses nästa år, hälsar Sharapova till fansen i Melbourne.

Maria Sharapova stönar lite väl mycket då och då

Se bilder från Sharapovas Australian Open-triumf förra året

Skrivet av: