Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
803
reaktioner idag

Djurgårdare åtalas

26-åring åtalas för rättsövergrepp.

Djurgårdssupportern åtalas för att ha hotat en 18-årig gängkamrat till livet om denne vittnar mot en polisman som misshandlat honom.

– Det är ett egendomligt och svårbedömt ärende. Jag vet inte om 26-åringen agerat på uppdrag av polismannen eller om har gjort det på eget bevåg för att visa vem som bestämmer, säger vice chefsåklagare Kay Engfeldt till TT.

Den hotade 18-åringen påstås ha betett sig stökigt och provocerande i en McDonaldsrestaurang i centrala Stockholm.

Det var då en civilklädd polisman rusade efter 18-åringen efter att denne lämnat restaurangen och slog honom.

Nu står polismannen åtalad för misshandel och skall ställas inför rätta i mitten av oktober.

Vilket anknytning 26-åringen har till polismannen är ännu oklart men denne ska bland annat ha sagt: "Om du inte förstör den här rättegången så kommer det att hända värre grejer än att någon slår dig".

Telefonlistor har kunnat styrka kontakt mellan 26-åringen och 18-åringen. 26-åringen sitter för närvarande häktad för brottet och rättegången kommer att hålla i Stockholm tingsrätt nästa vecka.

- Övergrepp i rättssak är ett allvarligt brott mot rättsordningen och leder normalt till fängelse. Jag bedömer att straffvärdet i det här fallet ligger på minst ett års fängelse, säger Engfeldt.

Skrivet av: