Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Djurgårdare åtalas

Sport | 24/09/2008 13:53

26-åring åtalas för rättsövergrepp.

Djurgårdssupportern åtalas för att ha hotat en 18-årig gängkamrat till livet om denne vittnar mot en polisman som misshandlat honom.

– Det är ett egendomligt och svårbedömt ärende. Jag vet inte om 26-åringen agerat på uppdrag av polismannen eller om har gjort det på eget bevåg för att visa vem som bestämmer, säger vice chefsåklagare Kay Engfeldt till TT.

Den hotade 18-åringen påstås ha betett sig stökigt och provocerande i en McDonaldsrestaurang i centrala Stockholm.

Det var då en civilklädd polisman rusade efter 18-åringen efter att denne lämnat restaurangen och slog honom.

Nu står polismannen åtalad för misshandel och skall ställas inför rätta i mitten av oktober.

Vilket anknytning 26-åringen har till polismannen är ännu oklart men denne ska bland annat ha sagt: "Om du inte förstör den här rättegången så kommer det att hända värre grejer än att någon slår dig".

Telefonlistor har kunnat styrka kontakt mellan 26-åringen och 18-åringen. 26-åringen sitter för närvarande häktad för brottet och rättegången kommer att hålla i Stockholm tingsrätt nästa vecka.

- Övergrepp i rättssak är ett allvarligt brott mot rättsordningen och leder normalt till fängelse. Jag bedömer att straffvärdet i det här fallet ligger på minst ett års fängelse, säger Engfeldt.

Skrivet av: