Lördag 2 Jul
Stockholm

Bob Sapp till Sverige

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Amerikanen Bob Sapp kommer till Rumble of the Kings i Stockholm för att möta Jörgen Kruth.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Lördagen den 27 november är det återigen dags för Rumble of the Kings på Hovet i Stockholm. På galan blandas matcher i kampsportsdisciplinerna thaiboxning/K-1 och MMA.

Huvudmatchen på galan kommer att stå mellan svenske Jörgen Kruth och amerikanen Bob "The Beast" Sapp. Enligt K-1 Scandinavia som anordnar galan väger Sapp 180 kg och Kruth 95 kg vilken kan bädda för en intressant match.

Galan har dock ännu inte blivit sanktionerad av det Svenska MMA-förbundet och mötet mellan Sapp och Kruth kan bli föremål för diskussion.

- De har kommit in med en ansökan om sanktion för galan men den har ännu inte behandlats, det kommer vi att göra under veckan. Men uppfyller de kraven så får de sin sanktion. Eftersom det här är en så spektakulär match kan den eventuellt komma upp till diskussionen inom förbundet men det är ansvarig matchmaker som bestämmer, säger förbundets ordförande, August Wallén till Nyheter24 på telefon.

Bob Sapp har en bakgrund inom amerkansk fotboll, wrestling och kickboxning men han har på senare år fokuserat på MMA där han gått mest matcher i Korea och Japan. Sapp ses ofta möta mindre och lättare motståndare, något som verkar tilltala den japanska publiken.

Jörgen Kruth har haft en lång och framgångsrik karriär inom K-1 och han är en av Skandinaviens mest erfarna fighters. Kruth sadlade om till MMA och gjorde sin debut förra året, han har vunnit alla tre matcher han ställt upp i.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.