1 av 3
- Foto: Bildbyrån
2 av 3
- Foto: Bildbyrån
3 av 3
- Foto: Scanpix

Olsson stod för jättehopp i USA

Christian Olsson levererade ett kanonhopp på hela 17,62 under Diamond League-galan i New York och är nu ett av Sveriges stora medaljhopp inför friidrotts-EM.


NEW YORK. Trestegshopparen Christian Olsson har stångats med ett rejält skadehelvete de senaste åren. Men nu är han tillbaka på allvar lagom till friidrotts-EM i Barcelona som går av stapeln i början av nästa månad.

Under gårdagen slog han nämligen till med ett hopp som mätte hela 17,62 - en notering som bara är drygt två decimeter från hans personliga rekord. Det räckte dock inte för att ta hem tävlingen, som Teddy Tamgho vann på 17,98. Men Olsson var lika nöjd ändå.

- Jag är jättenöjd. Speciellt att jag kan göra det i sista hoppet, sade Olsson till TV4.

Olsson, som hunnit fylla 30, stod också för flertalet jämna hopp då han seglade över 17-metersgränsen gång på gång.

Kallur tillbaka i världseliten

Men det var inte bara Christian Olsson som var i farten med svenskögon sett. Även häcklöperskan Susanna Kallur, som också hon haft stora problem med skador, stod för en fin insats i New York.

Svenskan sprang in på tiden 12,78, vilket är den bästa notering av en europeisk löpare hittills i år. Vann gjorde amerikanskan Lolo Jones på fenomenala 12,55, snäppet före kanadensiskan Perdita Felicien och landsmanninan Virginia Crawford.

Trots att Kallur var långt ifrån segern var hon övervälmigad av sin egen tid.

- Det har inte känts så här bra att springa häck på skitlänge, sade Kallur till TV4.

Vad betyder det här?

– Att jag är tillbaka, deklarerade hon.

Christian Olssons och Susanna Kallurs lysande insatser var naturligtvis ett stort glädjebesked för friidrotts-Sverige. Något i skymundan av veteranernas framgångar, slog höjdhopparen Linus Thörnblad till med ett hopp på 2,30 och tog som förste svensk hem en gren i Diamond League-galan.

- Det är skitkul. Jag har gjort tre bra tävlingar i början av säsongen, sade Thörnblad till TV4.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.