Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Holyfield kan komma till Sverige

1 av 2

WALTER BIERI/AP

2 av 2

Matt Sayles

Sport | 14/06/2010 09:39

Promotorn Anders Holmberg hoppas boka Evander Holyfield för match på svensk mark.

Vid 47 års ålder ålder är Evander Holyfield fortfarande aktiv, tidigare i år gjorde han sin första match på över ett år då han besegrade Francois Botha i Las Vegas och erövrade bältet i WBF.

Nu kan Holyfield för första gången gå en match i Skandinavien.

- Jag för diskussioner med Holyfields manager Ken Sanders. De har lämnat en offert på att boxas i Sverige, berättar promotorn Anders Holmberg förl Nya Wermlands-tidningen.

För att matchen ska vara möjlig krävs en stor arena och Holmberg har kontaktat Percy Nilsson som äger Malmö Arena för att möjligtvis arrangera galan där. Det kan dock bli Karlstad och Löfbergs Lila Arena berättar promotorn.

Ännu är inget datum klart men preliminärt blir det den 4 september i Karlstad eller den 24 september i Malmö.

Längre matchtid

Sen proffsboxning blev tillåten i Sverige igen har Holmberg arrangerat fyra galor, tre av dessa i Karlstad.

Något som hittills hindrat stora stjärnor att komma till Sverige är den begränsade matchtiden, men proboxningskommissionen har nyligen öppnat för att kunna tillåta längre matchtid vid enstaka tillfällen.

- De har därför förordat att vi ska söka en match över 8x3 minuter för herrar och detsamma för damer till nästa gala, säger Holmberg.

Pratar med Tyson

En annan gammal boxare kan även komma på Sverigebesök, även om det inte är för att gå match.

- Mike Tyson kommer till England i juli för en planerad aktivitet bland annat i Bolton. Jag har haft täta diskussioner med hans engelske agent om en eventuell samordning så att Tysomn även skulle sticka emellan med ett besök i Sverige. Han har inte heller varit här tidigare, säger Holmberg.

För galan är även svenska namn som Attila Levin och Mikaela Laurén aktuella för matcher.