Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fedor ser slutet på karriären

- 22/06/2010, 09:44 -

Paul Beaty/Scanpix

Den oslagbare Fedor Emelianenko vill avsluta kontraktet med Strikeforce och sen se vad som händer.

Den 26 juni möts Fedor Emelianenko och Fabricio Werdum i San Jose i vad som blir ryssens andra match i Strikeforce. Skulle han vinna väntar förhoppningsvis ett möte med mästaren Alistair Overeem, men efter det kan hans karriär vara över.

- Jag tänker på att sluta mer ofta numera. Jag vill avsluta mitt kontrakt utan några förluster och sen se vad Gud har planerat för mig, sa Emelianenko under en presskonferens i förra veckan.

Fokuserar på Werdum

Just nu har dock Emelianenko siktet inställt på mötet med brassen Werdum i helgen.

- Jag vill inte se för långt framåt, jag fokuserar bara på Werdum. Vi har två matcher kvar med Strikeforce och om allt går som det ska ser jag ingen anledning till att vi inte ska fortsätta sammarbetet, säger Emelianenko.

Under sin 10 år långa karriär har 33-åringen vunnit 33 matcher och endast blivit besegrad en gång, det efter en kontroversiell armbåge som borde ha slutat i en "no contest".

Emelianenko säger även att det är något annat än pengar och berömelse som motiverar honom att fortsätta gå matcher.

- Att fightas för mitt land och mitt ursprung är det som motiverar mig, inget annat, säger Emelianenko.

Gillar inte UFC

Som mästare i PRIDE mötte Emelianenko världens bästa och många hoppades att Dana White skulle kunna locka honom till UFC, men det gick inte vägen och ryssen säger nu att han inte gillar Whites organisation.

- Jag är inget UFC-fan så jag tycker att våra matcher är viktigare än Lesnar mot Carwin. Det kommer alltid mycket negativt ur deras matcher, säger Emelianenko.