Måndag 2 Aug
Stockholm

Makondele kan flytta till Häcken tidigare

Här om veckan blev det offentligt att René Makondele lämnar serieledande Helsingborg efter säsongen till förmån för BK Häcken. Nu kan en flytt till Göteborg bli av tidigare än beräknat.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

HELSINGBORG. René Makondele, 28, har haft en tuff säsong hos de allsvenska serieledarna Helsingborg. Kongolesen har varit bänknötare under säsongen som gått och berättade i dagarna om hur HIF fryst ut spelaren. Hans kontrakt med Skåneklubben går ut efter säsongen och klubben deklarerade tidigt att man inte var intresserade av en förlängning.

Under gårdagen fanns 28-åringen inte ens med i Helsingborgs trupp som mötte Häcken på Rambergsvallen. Istället hölls ett informellt möte klubbarna emellan i samband med matchen angående hans situation. Tanken är att Häcken ska kunna köpa loss mittfältaren redan nu.

— Vi kom överens om att vi ska prata om honom i samband med måndagens returmatch hemma på Olympia. Det känns bra och det passar också att vi har de här matcherna klubbarna emellan samlat. Efter måndag har vi mötts färdigt och det blir kanske lättare att komma till en lösning, säger sportchefen Jesper Jansson till Helsingborgs Dagblad.

Det finns ingen policy i Helsingborg som säger att man ska bänka en spelare som ska lämna klubben. Däremot säger man från klubbens sida att man prioriterar en framtida spelare i föreningen om spelarna är likvärdiga. I förra veckan rann bägaren över för Makondele som placerades på bänken i en U21-match. Han själv vill ha en snabb lösning på situationen men om inte Häcken vill ha honom nu blir han kvar året ut i Helsingborgs frysbox.

Kommentera
Kopiera länk
Dela