- Foto: TBA PR

Per Eklund går match i Polen

Den UFC-meriterade svensken gör ännu ett försök till comeback. I september deltar han i en turnering för organisationen KSW.


Per Eklund gick senast match på UFC 95 i februari 2009 då han mötte nykomlingen Evan Dunham.

Matchen slutade med att Eklund blev knockad efter två minuter och sen dess har Dunham vunnit ytterligare tre matcher, för svensken har det inte blivit en enda.

Nu är det klart att Eklund är en av åtta deltagare i en lättviktsturnering som startar på KSW 14 den 18 september i Lodz.

Han skulle dock ha gjort comeback redan i våras mot Hermes Franca i Kanada men då denne avslutade karriären och ersättaren Yves Edwards fick en annan motståndare rann det hela ut i sanden.

Övriga deltagare

Bland de övriga fem klara namnen för turneringen finns finländaren Niko Puhakka som på senare år blivit omskriven för sin bakgrund som nynazist men även är en duktig fighter.

Japanen Kazuki Tokudome som vunnit en match i Sengoku är den tredje internationella deltagaren i turneringen som annars innehåller de tre polackerna Maciej Gorski, Artur Sowinski och Michal Mankiewicz.

Eklund blev i januari 2008 den första svensken att gå en match i UFC och under sin sju år långa karriär har han vunnit 15 matcher samt noterat fyra förluster.

Under frånvaron har Eklund bland annat startar en egen MMA-klubb i Stockholm samt varit och tränat i såväl USA som Thailand, i september får vi se om det givit utdelning.

I galans huvudmatch möts Eric “Butterbean” Esch och Mariusz Pudzianowski.

Nyheten är hämtad från MMABloggen.

/
/
/
/
UFC
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!