- Foto: battlewear.se

Helsingborgare går titelmatch i Finland

Mats Nilsson är redan världsmästare i submission wrestling. I september är det MMA och en titelmatch i Riihimäki som gäller.


Vid 26 år ålder har Helsingborgaren Mats Nilsson som representerar Kaisho redan gjort sig ett namn som en utmärkt grappler.

I våras tog han guld under FILA-VM i Polen och i slutet av september är det dags för EM där han självklart blir en av de stora favoriterna.

I slutet av augusti reser han även till Kina för att delta på Sport Accord Combat Games i Peking för att ta hem ännu en titel i submission wrestling.

Som om inte det var nog ska han den 18 september gå en MMA-match i Finland för CAGE Challenger där mellanviktsbältet står på spel. Motståndaren heter Timo Suhonen och är en av Finlands bästa i viktklassen, men Mats låter sig inte skrämmas.

- Det är en väldigt duktig motståndare och jag måste höja mig själv till en ny nivå för att vinna - en utmaning jag ser fram emot. Just känslan av att jag imorgon måste prestera bortom det som är mitt bästa idag ger mig ett oerhört driv att träna och utvecklas, säger han till Nyheter24.

Det fullspäckade schemat med tävlingar i olika sporter ser han inte heller som något problem.

- Ambitionen är att åka till Kina och prestera mitt absolut bästa. Samma ambition har jag i Finland också. Men just nu står Kina först i kalendern och då läggs det mentala fokuset där. Jag har haft SW och MMA-tävlingar tätt inpå varandra tidigare och lyckats bra både med fysiska förberedelser och mental uppladdning, säger han.

"Big in Finland"

Matchen blir Nilssons tredje i Finland, så sent som i maj vann han en match mot Mikko Koivumaki, men att det blivit så har varit mer tillfälligheter än en uttalad strategi.

- Det är ingen strävan mot att bli ”Big in Finland”. Ska jag vara helt ärlig så var jag lite rädd för finnarna innan. Jag hade en bild av stenhårda, tystlåtna monster som lyssnar på operarrock.

Han medger att den bilden är delvis rätt men att det finns mycket mer än så.

- De äter och går på toa precis som du och jag. De flesta är dessutom riktigt trevliga och arrangemangen håller väldigt hög klass, avslutar han med.

Under karriären har Nilsson gått fem professionella matcher, fyra av dessa har slutat med seger medan en match blivit lika.

Med en seger i Finland får han nog stå ut med att förutom att vara en av sveriges bästa grapplers anses som en av de bästa MMA-utövarna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!