Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ingvar Carlsson och Anja Pärsson utsatta för Fifa-läcka

- 14/08/2010, 22:38 -
Många av listorna kretsade kring fotbolls-VM 2006.
1 av 3

Många av listorna kretsade kring fotbolls-VM 2006.

TOMAS ONEBORG / SvD / SCANPIX

Anja Pärsson bekräftar att de hemliga uppgifterna i listan stämde.
2 av 3

Anja Pärsson bekräftar att de hemliga uppgifterna i listan stämde.

Antti Aimo-Koivisto/AP/SCANPIX

Ingvar Carlsson utsatt för läckan.
3 av 3

Ingvar Carlsson utsatt för läckan.

Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX

En Fifa administratör har läckt hemliga uppgifter till svartabörsen. Det hela gäller biljetter till olika Fifaevenemang så som VM. Kända svenskar har blivit utsatta.

OSLO. Det är det norska Dagbladet som rapporterar om en Fifaanställd som ska ha läckt ut listor över personer som vunnit lotteriet för att få tillgång till Fifa-styrda turneringar. Endast till VM 2006 i Tyskland ska läckan spridit ut över 80 000 namn.

Bland annat ska privata och känsliga uppgifter kring Anja Persson och Ingvar Carlsson ha stått med på listorna. Vad som misstänks är att listorna ska ha delats ut mot pengar till svarta börsen för att ge "hajarna" en möjlighet att ringa och köpa upp biljetter, för att sedan sälja dessa till ett betydligt högre pris, bakom ryggen på Fifa.

Anja Persson har bekräftat att den information som fanns att tillgå i listan stämde. Vidare menar Dagbladet att personen som läckt namnen ska ha tagit ett pris på en till två Euro per namn.

Sammanlagt ska 48 781 namn varit tillgängliga när Sverige spelade VM 2006, men Fifas biljettansvarige Jaime Byrom väljer att inte tro på uppgifterna och menar att de håller väldigt hårt kring dessa listor och informationen som står i dem.