FIFA

FIFA (Fédérations Internationale de Football Association) är fotbollens världsorganisation sedan det grundades 1904. De organiserar alla de viktigaste internationella tävlingarna inom fotboll. Sedan 2016 är Gianni Infantino organisationens president.

FIFA är för många också känt som en spelserie som ges ut årligen av EA Games sedan 1993 då första spelet "FIFA Internationel Soccer" gavs ut. Spelserien finns för i princip alla spelkonsoler, däribland Playstation, Xbox och Nintendo. Den 29 september 2017 ges nästa spel i serien ut under namnet FIFA 18. Där rankas Cristiano Ronaldo som den bästa spelaren.
igår 02:40
Det spanska fotbollsförbundets före detta ordförande Luis Rubiales stängdes av efter att han kysste den spanska spelaren Jennifer Hermoso på munnen, mot hennes vilja, under VM-guldfirandet i somras. Nu kommer nya anklagelser mot Rubiales i Fifas rapport om händelserna under medaljceremonin.
1 Dec, 12:40
För ett år sedan pågick det kritiserade fotbolls-VM 2022 i Qatar. Nu har det norska fotbollsförbundets ordförande Lise Klaveness varit på besök i landet för att följa upp hur Internationella fotbollsförbundet, Fifa, har hanterat sina löften om förbättrade mänskliga rättigheter i Qatar.
14 Nov, 05:18
Nyligen meddelade Fifa att Eritrea drar sig ur VM-kvalet i fotboll, tätt inpå att herrlandslaget skulle inleda med att möta Marocko på bortaplan. Något skäl angavs inte.
3 Nov, 16:20
Under sju år har Saudiarabien pumpat in miljarder i idrotten via över 300 sponsoravtal. Nu har den auktoritära regimen fått sin kronjuvel – herr-VM i fotboll. Man vill mycket hellre associeras med Cristiano Ronaldo och Lionel Messi än kränkningar av mänskliga rättigheter, säger den idrottspolitiske analytikern Stanis Elsborg.
2 Nov, 15:46
Med stor sannolikhet kommer Saudiarabien att arrangera fotbolls-VM 2034. Norges förbundskapten Ståle Solbakken håller inte tillbaka kritiken. Det är något ruttet, säger han.
1 Nov, 21:56
Saudiarabien är enda kandidat som värdnation för VM-slutspelet i fotboll 2034 – och lär få arrangera. En olycklig situation menar Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt. "Vi hade önskat att fler nationer hade visat intresse och haft möjlighet att kandidera för värdskapet så konkurrens hade funnits", skriver han på förbundets webbplats.
30 Okt, 14:04
90 dagar blev till tre år. Avstängningen för det spanska fotbollsförbundets före detta ordförande Luis Rubiales gillas av de svenska landslagsspelarna. Bra att man visar att det inte är okej, säger Linda Sembrant.
30 Okt, 12:24
Det spanska fotbollsförbundets före detta ordförande Luis Rubiales stängs av från all fotboll i tre års tid. Det meddelar Fifa.
25 Okt, 14:36
Belgien, Nederländerna och Tyskland gör gemensam sak och söker om att få arrangera fotbolls-VM för damer 2027 ihop.
25 Okt, 12:56
Den 29-åriga svensk-norskan Mimmi Löfwenius Veum har kallats in i det norska fotbollslandslaget. Löfwenius-Veum har spelat ungdomslandskamper för Sverige.
17 Okt, 21:26
Internationella fotbollsförbundet Fifas ordförande Gianni Infantino uttrycker i ett brev, som TT tagit del av, sitt stöd för offren i det misstänkte terrordådet i Bryssel.
11 Okt, 10:46
Saudiarabien har ansökt om att arrangera fotbolls-VM 2034. Nu kan flera länder utmana med ett gemensamt bud. Australien, Indonesien, Malaysia och Singapore utreder möjligheten.
8 Okt, 13:06
Fotbolls-VM 2030 kommer att spelas i sex länder totalt. Ett beslut som kritiseras av Fifas förre ordförande Sepp Blatter. Det är absurt att slita isär turneringen så, säger 87-åringen.
6 Okt, 08:32
Det har redan hållits ryska folkomröstningar och så kallade val i de ockuperade ukrainska områdena Luhansk, Donetsk, Cherson och Zaporizjzja. Nu går Ryssland vidare och införlivar områdena i sin idrott. Det får IOK att starta en utredning.
5 Okt, 08:06
Svensken Mattias Grafström blir högsta tjänsteman på Internationella fotbollsförbundet Fifa då han har utsetts till tillfällig generalsekreterare.
4 Okt, 17:28
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.
4 Okt, 13:42
Europeiska fotbollsförbundet Uefa hade redan gjort det. Nu har även Fifa tagit beslutet att släppa in ryska ungdomslandslag. Det bekräftar Internationella fotbollsförbundet i ett pressmeddelande.
25 Sep, 19:28
Spaniens landslagsstjärnor Alexia Putellas, Irene Paredes och Misa Rodriguez kommer alla att vittna inför en domare i fallet Luis Rubiales och Jennifer Hermoso.
22 Sep, 22:16
Kosovare Asllani höll inte igen efter 2–3-förlusten mot Spanien. 34-åringen gick till attack mot Fifa, Uefa och skickade även en känga till Svenska fotbollförbundet. Jag orkar inte, måste vi strejka för att det ska ske en förändring?
15 Sep, 11:10
De spanska världsmästarna i fotboll håller fast vid bojkotten av landslaget och ställer inte upp i Nations League-matchen mot Sverige nästa vecka, uppger spanska medier.
1 2 3 4 ... 20