Tisdag 30 Nov
Stockholm

Hellquist: "Jag vill till Europa"

Philip Hellquist vill inte bort än. Men snart kommer han vilja testa vingarna ute i Europa.
Philip Hellquist vill inte bort än. Men snart kommer han vilja testa vingarna ute i Europa. Foto: Patric Söderström/SCANPIX

Han trivs i Djurgården i dag och vill hjälpa laget att resa sig upp från den stora svackan som de upplever. Men någon gång i framtiden vill den 19-årige Philip Hellquist lämna Sverige för spel ute i Europa.- Jag tror att det är alla spelares dröm att komma ut till de stora ligorna. Det har jag också, säger han till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STOCKHOLM. Det är ett sargat Djurgården som på onsdagen spelar sin 19:e match i allsvenskan när laget ställs mot Brommapojkarna. Laget har inte gått som tåget och ligger för närvarande på en trettonde plats - endast målskillnaden ifrån Halmstad och kvalstrecket.

Philip Hellquist har hunnit bli 19 år gammal och har redan tagit en plats i startelvan. Den unge mittfältaren har startat 13 av sina 15 spelade matcher och har blivit en av "Blårändernas" viktigaste spelare den här säsongen.

Och "Kistas Kaká" känner att saker och ting har gått hans väg.

- Det har gått bra. Det har känt ganska bra. Jag har gjort mycket och jag känner att jag har tränarens förtroende, säger Hellquist till Nyheter24.

"Man vet aldrig"

Att målet är att komma ut i Europa råder det inget tvivel om. Och intresse har det inte heller varit brist på.

- När jag var 16 så provtränade jag med Birmingham, Arsenal och även Empoli var intresserade. Det hade nog varit en ganska stor omställning att flytta dit som 16-åring. Jag gjorde nog rätt med att stanna i Djurgården, berättar jättetalangen.

Han fortsätter:

- Jag tror att det är alla spelares dröm att komma ut till de stora ligorna. Det har jag också. Men just nu trivs jag i Djurgården. Men man vet aldrig vad som kan hända i framtiden.

- Jag tror att det finns några klubbar som säkert är intresserade. Men det är inget jag bryr mig om.

Kommentera
Kopiera länk
Dela