Söndag 9 Maj
Stockholm

Två uttagna till judo-VM

1 av 2
2 av 2

Europamästaren Marcus Nyman samt Martin Pacek representerar Sverige på VM i Tokyo.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Årets judo-VM avgörs mellan den nionde och trettonde september i sportens hemland Japan.

Sverige skickar endast två deltagare, men dessa två har istället nått strålande resultat under året.

Den nyblivna 20-åringen Marcus Nyman från Stockholmspolisens Judo deltar i 90-kilo och gör det som regerande Europamästare. Under vårsäsongen placerade han sig dessutom på pallen under världscupen i Prag samt Sao Paolo.

I -100 kilo samt öppen viktklass deltar 23-åringen Martin Pacek från Kristianstad. Även han har gjort en bra säsong i den tuffa konkurrensen med en tredjeplats från världscupen i Lissabon samt två femteplatser.

Nytt för årets VM är att varje nation har rätt att ställa upp med två aktiva i varje viktklass vilket gör att tävlingen blir tuffare än någonsin.

- Båda två kan mycket väl prestera bra resultat så det kommer att bli ett mycket spännande VM för samtliga, skriver landslagscoachen Robert Eriksson i ett pressmeddelande.

Inför tävlingen genomförs ett sista landslagsläger i Lindesberg innan truppen reser till Tokyo den första september för att inleda de sista förberedelserna och acklimatisera sig.

För Martins del inleds tävlingen den nionde september medan Marcus tävlar dagen efter. Den öppna viktklassen avgörs sen på tävlingens sista dag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela