Federer klar för final i Melbourne

Världstvåan slog ut Andy Roddick i tre raka set. Kan vinna sin 14:e Grand Slam.


Som väntat vann Roger Federer över Andy Roddick i semifinalen av Australian Open. I tre raka set avfärdade schweizaren amerikanen och nu har Federer möjlighet att tangera Pete Sampras rekord på 14 Grand Slam-titlar.

Någon spänning fanns det egentligen aldrig i matchen. Andy Roddick har inget riktigt vapen att hota världstvåan med förutom sin bombserve. Lyckas han inte med den kommer bollen i spel, och där är Federer överlägsen amerikanen.

Efter ett lekande lätt första set som slutade 6-2 höjde sig Roddick en nivå till andra set. Båda spelarna höll sina servar fram till 5-5, men då föll Roddick ihop och Federer kunde bryta och följa upp med att serva hem setet med 7-5. Exakt likadant var scenariot i tredje set. Roddick kämpade tappert med tappade sitt servegem vid 5-5 och loppet var kört. Amerikanen hade ett par breakchanser under matchen men lyckades inte förvalta en enda. 6-2, 7-5, 7-5 till Federer och nu står bara Rafael Nadal eller Fernando Verdasco i vägen för ett otroligt rekord. Deras semifinal spelas fredag förmiddag, svensk tid.

Vinner Roger Federer finalen på söndag förmiddag, svensk tid, tangerar han Pete Sampras rekord på 14 Grand Slam-titlar. Sedan är det bara en tidsfråga innan han bli ensam om rekordet, och i så fall, den tveklöst störste tennisspelaren genom tiderna. Men, som sagt, ett hinder är kvar. Och det mesta pekar ju på att det blir en viss Rafael Nadal. Och denne Nadal är faktiskt världens bästa tennisspelare för tillfället. Det ska inte förglömmas.

En helt fantastisk boll mellan Federer och Roddick från tidigare år

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!