Serena Williams till final

Slog ut Elena Dementieva i två raka set.


Amerikanskan Serena Williams är i final i Australian Open och har därmed chansen att vinna sin tionde Grand Slam-titel i karriären. I semifinalen besegrade hon den dittills storspelande Elena Dementieva i raka set – 6-3, 6-4. Efter att ha besegrad ryska motståndare i kvartsfinal och semifinal får hon ta sig an ännu en i finalen – Dinara Safina.

Återigen var temparaturen ett helvete i Melbourne, så för att säkerställa spelarnas hälsa beslöt tävlingsledningen att dra igen taket över Rod Laver Arena. Det kan Serena Williams vara tacksam för. Hon spelade nämligen som i trans och genomförde sin överlägset bästa match så här långt i turneringen.

– Jag har inte rört mig så där på ett tag, så jag var lite chockad, sade Willams efter matchen enligt ESPN.

En annan hemlighet bakom amerikanskans seger är Dementievas psyke. Ryskan är känd för att inte riktigt ha nerverna i styr när det börjar hetta till i Grand Slam-tävlingarna. Mycket riktigt fortsatte hennes instabila spel under torsdagens semifinal. Åtta dubbelfel, där två av dessa kom vid det känsliga läget 4-4 i andra set, ger inga framgångar. Dementieva har inte nått final i en Grand Slam sedan 2004, då hon kom tvåa i både Franska Öppna och US Open.

Serena Williams däremot, den tjejen har koll på det mentala. Hon har vunnit Australian Open 2003, 2005 och 2007. Fortsätter trenden, månne?

Tennistjejer - en anledning att kolla på tennis

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!