Det svenska rugbylandslaget attackerades av huliganer beväpnade med batonger.
Det svenska rugbylandslaget attackerades av huliganer beväpnade med batonger. - Foto: BILDBYRÅN

Landslaget attackerades med batonger

Det svenska rugbylandslaget attackerades av huliganer i Zagreb.


Jämnt lagen emellan:

I morgon går European Nations Cup av stapeln. Sveriges första motstånd är Kroatien på bortaplan - ett landslag som är rankade etta i sin grupp.

För att Sverige ska kunna avancera från ENC2A krävs det en gruppvinst. Men det bli inte enkelt mot ett svårspelat Kroatien, som å andra sidan inte har de bästa resultaten mot Sverige.

De har mött varandra vid två tillfällen. Den första gången ägde rum 2009 i Split, då hemmalaget segrade med 23-13. När lagen drabbades samman igen i maj var det dock Sverige som gick segrandes ur matchen med 17-14.

ZAGREB. Det svenska rugbylandslaget är just nu i Zagreb och laddar inför den viktiga Europacupmatchen mot Kroatien. Under onsdagskvällen fick laget ledigt och fyra av spelarna valde att gå på en fotbollsmatch i stället för att sitta på hotellet.

Något de nu säkert ångrar.

På väg hem från matchen, precis utanför spelarhotellet, attackerades de av huliganer beväpnade med betonger. Turligt nog hann de fyra spelarna fly in med lindriga skador.

– De lyckades ta sig in utan allvarliga skador. Det blev bara blåmärken och så. Däremot var det värre ställt med taxichauffören men mer vet jag inte, säger Stina Leijonhufvud, ordförande i rugbyförbundet, till Aftonbladet.

Enligt Leijonhufvud ska spelarna blivit skärrade men att "det inte finns en direkt hotbild mot oss utan att det här bara var olyckliga omständigheter."

Sverige slog Kroatien senast

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!