Måndag 19 Apr
Stockholm

Van Damme tillbaka i ringen

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Filmstjärnan Jean-Claude Van Damme går går sin första match på närmare trettio år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Filmografi

Jean-Claude Van Dammes filmer i urval.

1984 - Monaco Forever

1988 - Bloodsport

1989 - Kickboxer

1990 - Lionheart

1991 - Double Impact

1992 - Universal Soldier

1994 - Street Fighter

1999 - Universal Soldier - Återkomsten

2009 - Universal Solder: Regeneration

Med filmer som Kickboxer och Universal Soldier på meritlistan har belgaren Jean-Claude Van Damme gjort sig odödlig för alla som älskar actionfilmer.

Van Damme som nyligen fyllt 50 år har även varit en av världens bästa kickboxare och karateutövare.

Bland annat vann han vid ett tillfälle tre matcher genom knockout under samma kväll. Sin senaste match gick han dock 1982.

Sen dess har han byggt upp sin karriär genom att slåss på den vita duken men nu ska han alltså göra comeback i ringen.

I april 2011 ställs han mot thailändaren Somluck Kamsing som 1996 vann OS-guld i boxning.

Kamsing är 37 år gammal men har inte gått match sen 2004. Han har precis som Van Damme istället satsat på att göra film under senare år.

Matchen går i kickboxning men något datum är ännu inte bokat.

Se en känslosam Van Damme tala om comebacken nedan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela