1 av 4
- Foto: Einar Samuelsson/Nyheter24
2 av 4
- Foto: Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24
3 av 4
- Foto: Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24
4 av 4
- Foto: Ulrika Johansson Hybrant/Nyheter24

Svensson har mognat

På lördag går Martin Svensson ännu en match för The Zone FC. Den här gången tänker han inte förlora.


Martin Svensson

Ålder: 24

Längd: 186 centimeter

Vikt: 66 kilo

Bor: Malmö

Klubb: Frontier MMA

Record: 6-2

I mars gick Martin Svensson (6-2) titelmatch i The Zone FC. Där blev det förlust mot Fernando Vieira men nu är svensken tillbaka i Göteborg för en ny match.

På lördag under The Zone FC 7 ställs Svensson mot ännu en fighter från Brasilien i form av Mauro Salomao (7-2). Denne är bosatt i Båstad och har en gedigen bakgrund i brasiliansk jujutsu.

Vad är din plan inför helgens match?

- Mina förhoppningar nu är att jag ska kunna vara närvarande hela matchen och hålla mig till gameplanen. Jag vill bara vinna och hur jag vinner spelar ingen roll. Men det hade varit skönt att få gå tre ronder, säger Svensson till Kampsport24.

I titelmatchen i våras gick den långe Svensson för första gången ner i 66-kilosklassen och säger att det och möjligheten att träna på heltid inför matchen lärde honom en hel del.

- Jag med mig att det inte är så farligt att bli mountad och slagen, det kändes inte under all stress. Det var mycket nytt inför den matchen med press inför en titelmatch och annat, men jag har lärt mig att kontrollera mina känslor på ett mycket bättre sätt, säger han.

Hur var det att förlora för andra gången i karriären?

- Förlusten mot Viera var lite lättare att hantera dels var det andra förlusten och dels var han jävligt bra också. Jag var även nöjd med mycket annat från förberedelsen, så det var lite lättare men jag kommer alltid bli irriterad över förlusten.

Sen förlusten har Svensson gått en match. Då blev det seger mot Ville Yrjöla i Finland, en match som Svensson styrde genom alla tre ronderna.

- Jag är mycket nöjd med den prestationen jag var bra mentalt med i den matchen och det är det viktigaste för mig, säger han om segern.

Nu går du ner i fjädervikt för tredje gången, blir det lättare för varje gång?

- Vikten blir inte lättare men däremot vet jag hur det kommer kännas så man blir inte lika förskräckt och förvånad över att man mår så in i helvete dåligt. Sen vet jag att man hinner återhämta sig, det är helt enkelt lika jobbigt med vikten men inte lika överraskande.

The Zone FC 7 "Warriors" går i Lisebergshallen den 27 november. Svenssons match mot Salomao är en av galans totalt tolv matcher.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!