Strikeforce levererade

Flera spektakulära knockouter på Strikeforce: Henderson vs Babalu i natt i St. Louis.


"Ground and pound"

"Ground and pound är en markstridstaktik inom MMA som går ut på att få ner motståndaren på marken med en nedtagning eller ett kast, få en dominant position och sedan slå motståndaren, främst med nävar och armbågar. Det är även vanligt att fighters tar ner sin motståndare i ett grepp och håller dem i det läget samtidigt som de slår dem tills de får en submission eller knock out. Denna variant visades först upp som en effektiv taktik av Mark Coleman." - Wikipedia

Strikeforce har haft det tufft i kampen mot konkurrenten UFC men igår natt vågade de anordna sin sista gala för året på Scottrade Center i St. Louis trots att finalen av The Ultimate Fighter 12 visades gratis på amerikansk TV.

I huvudmatchen på galan deltog Dan Henderson som lämnade UFC under 2009 men plockades upp av Strikeforce för att dela ut sin knockoutkraft för deras räkning istället. Det blev också precis det han gjorde mot Renato "Babalu" Sobral på galans huvudmatch.

Henderson hade som vanligt laddat högern inför matchen och mycket riktigt träffade den tidigt i första ronden så att Babalu aldrig fick möjligheten att visa sina grapplingkunskaper då Henderson avslutade matchen med effektiv ground and pound som knockade brassen.

Innan huvudmatchen hade även britten Paul Daley knockat Scott Smith i första ronden och samma sak hade Robbie Lawler lyckats med i matchen mot veteranen Matt Lindland.

Mike Kyle trodde för en stund att han hade lyckas med samma bravur efter att ha knockat ner Antonio Silva till mattan. Men brassen klarade sig ut ur första ronden och i andra tog han tillbaka kommandot, knockade ner Kyle till mattan och avslutade med ground and pound. 

Alla matcher på huvudkortet summeras i videon nedan.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Arsenals Lina Hurtig missar resten av säsongen

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

3 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.