De blev effektivt stoppade.
1 av 4
De blev effektivt stoppade. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Nu väntar ödesmatch mot Ungern i morgon.
2 av 4
Nu väntar ödesmatch mot Ungern i morgon. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
3 av 4
- Foto: Leif R Jansson/SCANPIX
Svenskorna förlorade med 21-22 mot Frankrike.
4 av 4
Svenskorna förlorade med 21-22 mot Frankrike. - Foto: Leif R Jansson/SCANPIX

Damerna föll tungt - nu väntar ödesmatch

Sverige tog inte chansen att säkra gruppsegern mot Frankrike under tisdagen. Nu tvingas damerna spela ödesmatch mot Ungern.


Så har det gått tidigare:

Sverige hade övertygat i mästerskapet och kunde ha säkrat en plats i seminfinalen under kvällen. Det som behövdes var ett oavgjort resultat mot Frankrike.

De knep sin andra seger mot Ukraina med siffrorna 33-25 innan de besegrade ärkerivalen Norge med 24-19.

LILLEHAMMER. Efter sensationen för två dagar sedan när svenskorna besegrade ärkerivalen Norge behövdes det oavgjort mot Frankrike för att säkra gruppsegern.

Det blev dock en tuff uppgift. Isabelle Gulldén gav Sverige en bra start med att göra två mål på straff. Sedan fick de bara jaga under resten av matchen. Det berodde på att målvakten Gabriella Kain inte hade sin bästa dag och släppte in i stort sett alla skott från fransyskorna.

Sverige låg under med 12-16 men lyckades hämta upp till 17-17 när det återstod tio minuter av matchen.

Det var nära att det blev svensk seger. Med 30 sekunder kvar hade de frikast på Frankrikes planhalva - men spelarna tvekade och det blev ingenting.

- Vi får den här sista chansen att klara semifinalplatsen. Det finns ingen anledning att tveka, säger expertkommentatorn Claes Hellberg i TV4.

Frankrike vann matchen med 22-21. Därmed väntar Ungern i morgon för Sverige och det krävs förmodligen seger för att säkra en plats i semifinalen.

/
EM
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!