Tisdag 18 Maj
Stockholm

Legendaren drar sig tillbaka

1 av 11
2 av 11
3 av 11
4 av 11
5 av 11
6 av 11
7 av 11
8 av 11
9 av 11
10 av 11
11 av 11

Chuck Liddells roll inom UFC förändras från i buren till bakom ett skrivbord.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
UFC Hall of Fame

Royce Gracie

Ken Shamrock

Dan Severn

Randy Couture

Mark Colemaqn

Chuck Liddell

Charles "Mask" Lewis

Matt Hughes

UFCs vd Dana White har under en längre tid propagerat för att Chuck Liddells karriär skulle vara över men Liddell själv har valt att inte yttra sig definitivt i frågan.

Under presskonferensen inför UFC 125 offentliggjorde White att Liddell lägger handskarna på hyllan till förmån för positionen som ”Executive VP of Business Development” inom UFC vilket innebär att Liddell får en betydande roll inom företaget med fokus på utvecklingsfrågor.

Chuck Liddell debuterade i organisationen på UFC 17 och han erövrade bältet i lätt tungvikt 2005. Hans sammanlagda meritlista stannar på 21-8 (16-7 i UFC) och om han slutat i tid kanske han hade sluppit de fem sista förlusterna mot Quinton Jackson, Keith Jardine, Mauricio Rua, Rashad Evans och Rich Franklin.

Chuck Liddell, som är medlem av UFCs Hall of Fame, var och är en gigant inom sporten och en av de första riktiga MMA-stjärnorna som nu får fortsätta att sprida gospeln om sporten från bakom ett skrivbord istället för i oktagonen, en bra pensionslösning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela