Söndag 13 Jun
Stockholm

Boxningsmatch påstås vara uppgjord

Två svenska boxare möttes i Riga i december. Förloraren säger att han aldrig var i landet. Vinnarens manager säger att anklagelserna är falska.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kort om boxning

Kamsport24-bloggaren Teddy Stenmark skrev tidigare om matchen och har nu uppmärksammat uppgifterna om att den ska vara uppgjord.

"Vi får väl vänta några dagar innan vi drar några 100 procentiga slutsatser i den här sorgliga soppan som nu drar proffsboxningen rejält i smutsen"

Läs mer hos Kort om boxning.

Vamehi Kartweli var obesegrad som proffsboxare fram tills han mötte sin gamle träningskompis Akilles Adnan i Riga den elfte december.

Där blev det förlust på knockout för Kartwelli. Men tips till såväl Kampsport24 som Sportbladet gjorde gällande att allt inte gått rätt till.

- Jag lovar att jag inte har varit där. Mitt liv är förstört, säger Kartweli till Sportbladet.

Enligt uppgifterna ska någon ha utgett sig för att vara Kartweli - vilket skulle bevisas med matchbilder. Kartweli själv ska i stället ha befunnit sig i Stockholm.

På segerbilden visas Kartweli som förlorare mot Adnan men på en större bild hämtat från arrangörens hemsida är det en annan boxare som möter Adnan. Enligt Kartweli själv är bilden där han finns med ett montage.

"Allt är påhittat"

Manager för Adnan är Vassili Boguslavski och han företräde tidigare även Kartweli. De bröt sitt samarbete i somras och Boguslavski tillbakavisar anklagelserna om att matchen ska vara uppgjord.

- Allt är påhittat. Jag har skickat all fakta till Proffsboxningskommissionen, det kommer att komma fram, säger han till Kampsport24.

Vad säger du om bilderna som visar någon annan än Kartweli?

- Det var en sparringmatch, Kartweli boxades i en förmatch. Boxarna kunde gå flera matcher på samma gala och bilden visar en sparringmatch som Adnan också gick.

Proffsboxningskommissionen ser allvarligt på anklagelserna och har inlett en utredning.

- Vi tillsätter i dag en utredning och kommer därefter inom kort att hålla förhör med berörda inblandade svenskar. Därefter kommer vi att gå vidare med vad vi vet till det europeiska förbundet, säger kommissionens sekreterare Olof Johansson till Kampsport24.

Kampsport24 fortsätter att gräva i historien för att se vem som talar sanning och vem som ljuger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Nästa artikel
Årets boxning