- Foto: Montage

Boxningsmatch påstås vara uppgjord

Två svenska boxare möttes i Riga i december. Förloraren säger att han aldrig var i landet. Vinnarens manager säger att anklagelserna är falska.


Kort om boxning

Kamsport24-bloggaren Teddy Stenmark skrev tidigare om matchen och har nu uppmärksammat uppgifterna om att den ska vara uppgjord.

"Vi får väl vänta några dagar innan vi drar några 100 procentiga slutsatser i den här sorgliga soppan som nu drar proffsboxningen rejält i smutsen"

Läs mer hos Kort om boxning.

Vamehi Kartweli var obesegrad som proffsboxare fram tills han mötte sin gamle träningskompis Akilles Adnan i Riga den elfte december.

Där blev det förlust på knockout för Kartwelli. Men tips till såväl Kampsport24 som Sportbladet gjorde gällande att allt inte gått rätt till.

- Jag lovar att jag inte har varit där. Mitt liv är förstört, säger Kartweli till Sportbladet.

Enligt uppgifterna ska någon ha utgett sig för att vara Kartweli - vilket skulle bevisas med matchbilder. Kartweli själv ska i stället ha befunnit sig i Stockholm.

På segerbilden visas Kartweli som förlorare mot Adnan men på en större bild hämtat från arrangörens hemsida är det en annan boxare som möter Adnan. Enligt Kartweli själv är bilden där han finns med ett montage.

"Allt är påhittat"

Manager för Adnan är Vassili Boguslavski och han företräde tidigare även Kartweli. De bröt sitt samarbete i somras och Boguslavski tillbakavisar anklagelserna om att matchen ska vara uppgjord.

- Allt är påhittat. Jag har skickat all fakta till Proffsboxningskommissionen, det kommer att komma fram, säger han till Kampsport24.

Vad säger du om bilderna som visar någon annan än Kartweli?

- Det var en sparringmatch, Kartweli boxades i en förmatch. Boxarna kunde gå flera matcher på samma gala och bilden visar en sparringmatch som Adnan också gick.

Proffsboxningskommissionen ser allvarligt på anklagelserna och har inlett en utredning.

- Vi tillsätter i dag en utredning och kommer därefter inom kort att hålla förhör med berörda inblandade svenskar. Därefter kommer vi att gå vidare med vad vi vet till det europeiska förbundet, säger kommissionens sekreterare Olof Johansson till Kampsport24.

Kampsport24 fortsätter att gräva i historien för att se vem som talar sanning och vem som ljuger.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Årets boxning
Senaste nytt

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

2 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.