Onsdag 23 Jun
Stockholm

Lönen kom ett år för sent

Gary Goodridge gick en match i Tokyo på nyårsafton 2009. Först nu har han fått betalt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
FEG

Fighting and Entertainment Group är den ledande kampsportskoncernen i Japan. Företaget äger organisationerna DREAM och K-1.

Med svikande tittarsiffror i Japan har företaget fått ekonomiska problem och ska omstrukturera företaget under årets första tre månader.

Veteranen Gary Goodridge mötte Gegard MousasiDynamite!! 2009 och förlorade i den första ronden.

Galan som gick på nyårsafton avslutade året men först nu har Goodridge fått ersättning. Problemet är att han fått för lite pengar.

- De gav mig 9000 dollar för lite, säger Goodridge till MMAFighting

Enligt Goodridge hävdar FEG, bolaget som står bakom galan, att de pengarna är skatt som dragits. Goodridge säger att han aldrig behövt betala det när han gått matcher i landet tidigare. Men att han fått betalt över huvud taget säger han är en framgång.

- Företaget har problem så jag är absolut glad att jag har fått betalt. Tack så mycket, men det tog mig ett år och det är 9000 dollar för lite. Jag är lycklig men på samma gång har de lurat mig, säger han.

Enligt en representant från FEG är skatten något som kan jämföras med inkomstskatt och kan betalas av fightern själv om inte kontraktet säger något annat.

Inte första gången

Det här är inte första gången FEG har problem med att betala ut löner. Bland annat vägrade den förre mästaren i fjädervikt, Bibiano Fernandes, att försvara sitt bälte innan han fått betalt för en tidigare match.

För 44-åringen Goodridge verkar karriären däremot vara över.

- Jag är färdig. Jag letar efter ett jobb. Jag går igenom lite rättsliga saker men efter det vill jag bara ha ett jobb och vila, säger han.

Med tanke på att Goodridge förlorat sina 19 senaste matcher i MMA och K-1 är det nog ett klokt beslut.

Kommentera
Kopiera länk
Dela